Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 7.3.2023 12:40
Pomlad že trka na vrata, nam prihajajoči spomladanski dnevi prinašajo nekoliko toplejše vreme?

Danes bo sprva precej oblačno, rahle padavine bodo dopoldne večinoma ponehale. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo med devet in 14 stopinj Celzija, v alpskih dolinah pa okoli šest stopinj Celzija. 

Jutri bo na zahodu države večinoma oblačno, predvsem v hribovitih krajih bo občasno rahlo deževalo.

Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo padle tudi pod ničlo, ta teden se bodo le te gibale med minus ena in pet stopinj Celzija, na pa Primorskem okoli sedem stopinj.  

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bodo najvišje dnevne temperature med 11 in 16 stopinj Celzija, v alpskih dolinah pa okoli osem stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo na zahodu več oblačnosti, v hribovitem svetu bo občasno deževalo. Drugod bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo in kakšno ploho. Pihal bo jugozahodnik. 

V prestolnici se čez teden obeta pretežno oblačno vreme, v četrtek pa bo tudi možnost neviht. V Ljubljani bo najbolj toplo v petek, živo srebro bo takrat predvidoma pokazalo kar 15 stopinj celzija.

Jutranje temperature se bodo od ena do pet stopinj Celzija, čez dan pa se bodo gibale med devet in 15 stopinj Celzija.

V Pomurju ta teden kar 18 stopinj

V Murski Soboti bo naslednje dni vladalo oblačno vreme, konec tedna pa so napovedane plohe. Jutranje temperature bodo med ena in sedem stopinj Celzija, najvišje dnevne pa bodo od devet do 18 stopinj, najtopleje bo v četrtek. 

V štajerski prestolnici bo čez teden oblačno vreme, najlepše bo v četrtek, ko bo jasno, živo srebro bo takrat izmerilo kar 16 stopinj Celzija.

Čez konec tedna se bo vreme nekoliko poslabšalo, že v petek obstaja možnost pojava neviht, za soboto pa so napovedane plohe.

V Mariboru se bodo jutranje tempreture gibale med eno in tremi stopinjami Celzija, čez dan pa bo živo srebro ta teden pokazalo med devet in 16 stopinj Celzija. 

Na Ptuju bodo jutra dokaj topla, čez teden bodo jutranje temperature znašale od tri do štiri stopinj Celzija, dnevne pa med 9 in 17 stopinj Celzija. Najtopleje bo v sredini tedna, v četrtek. 

Tekom tedna je napovedano oblačno vreme, v soboto pa je možnost ploh. 

Starejše novice