Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pon, 27.5.2024 17:30
Močna lista Levice za evropske volitve, pravi koordinatorica Asta Vrečko.

Levica je že pred časom predstavila svojo listo za evropske volitve, na njej je devet kandidatov.

Kar osem od devetih kandidatov Levice pa prihaja iz Ljubljane. Eden od kandidatov, ki ni iz Ljubljane, pa je od prestolnice oddaljen le 17 kilometrov. 

Nosilka liste je podpredsednica državnega zbora Nataša Sukič, ki ima sicer prekmurske korenine, na zadnje, deveto, mesto pa so postavili ministra za delo Luko Mesca.

Poleg Nataše Sukič in Luke Mesca so kandidati za evropske poslance še državni sekretar na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Dan Juvan, Katja Sluga, dolgoletni predsednik bošnjaške zveze Fahir Gutić, nekdanja direktorica Moderne galerije, sicer umetnostna zgodovinarka in filozofinja Zdenka Badovinac, državni sekretar na ministrstvu za solidarno prihodnost Luka Omladič, pisateljica in sociologinja Svetlana Slapšak in Tara Kristan, študentka.

»Gre za kandidate, ki se s svojo integriteto, dolgoletnim delom in pa aktivizmom pravzaprav zastopajo naše vrednote, zastopajo tiste vrednote, ki jih želi Levica tudi zastopati v Evropi, torej tovarištvo, solidarnost, vključenost in predvsem dostojno življenje za vse. Verjamemo, da imamo izjemno močno listo, ki jo bodo prepoznali tudi ljudje, in da bomo tudi s kampanjo pokazali, da je Levica pravzaprav nujno potrebna ne le v slovenskem družbenem prostoru, ampak tudi v Evropi,« je ob predstavitvi povedala koordinatorica in ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Starejše novice