Foto: Posnetek zaslona videoposnetka na Twitterju/DARS
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pet, 26.11.2021 14:00
Ponekod po Sloveniji že sneži. Pri Družbi za avtoceste Republike Slovenije smo preverili, ali so na zimske razmere pripravljeni.

Ponekod po Sloveniji že sneži. Prelaz Vršič je prevozen samo za osebna vozila z verigami. Tudi drugje na višjeležečih cestah se sneg že oprijema vozišč. 

Pri družbi DARS smo preverili, kako so na zimske razmere pripravljeni. Izvajanje zimske službe se je namreč pričelo že 15. novembra.

190 vozil, 530 delavcev, 19.000 ton soli

DARS ima na razpolago 190 tovornih in specializiranih delovnih vozil, opremljenih z zimsko mehanizacijo.

V zimsko službo je vključenih 530 operativnih delavcev.

Njihova skladišča so polna soli. Imajo je kar 19.000 ton, prav tako imajo polne silose.

Po novem soljenje tudi avtomatsko

Novost letošnje zime pa je vzpostavljen sistem za avtomatsko soljenje viadukta Goli vrh med priključkoma Razdrto in Senožeče. 

»V družbi DARS bomo naredili vse, kar je v naši moči, da zagotovimo pretočnost in varnost naših avtocest,« obljubljajo za Ljubljanainfo.

Vožnjo prilagodite zimskim razmeram

DARS voznike poziva, da vožnjo prilagodijo razmeram na cesti: »Nikakor na pot brez potrebne zimske opreme. Pnevmatike so najpomembnejši del ustrezne opreme vozila.«

Nasveti za vožnjo pozimi so znani: vozimo čim bolj enakomerno, brez premočnega pospeševanja ali zmanjševanja hitrosti. Med vožnjo bodimo zbrani, predvsem pa strpni. Zavedajmo, da lahko pot traja dlje kot običajno, saj se promet ob sneženju dodatno upočasni.

Pozivajo, naj prisluhnemo pozivom zdravstvenih delavcev in se glede na zaostrene razmere v bolnišnicah izogibajmo ravnanjem, ki vodijo v prometne nesreče.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice