Pia Seidl
Sre, 17.8.2022 16:00
Veganfest je največji festival veganstva v Sloveniji.

V soboto, 20. avgusta, bo od 10. do 21. ure že deseto leto zapored na Pogačarjevem trgu znameniti Veganfest

Veganfest pripravlja neprofitna organizacija Slovensko vegansko društvo, kjer se zberejo prostovoljci iz cele Slovenije in se v prostem času ukvarjajo s tovrstnimi programi za dobrobit našega planeta, živali in okolja na splošno, so za Ljubljanainfo dejali organizatorji. 

Kaj bo ponujal festival?

Na 50 stojnicah se bodo predstavljala društva, podjetja, trgovine, restavracije ter ostali ponudniki ljudem, živalim in okolju prijaznih izdelkov.

Festival bo med drugim imel tudi bogat odrski program ter predavalnico z zanimivimi gosti. Častni gost Veganfesta bo Patrik Baboumian, veganski strongman, ki je podrl Guinnessov rekorder. Pridobil si je laskavi naziv 'Najmočnejši mož Nemčije'. Sicer je igralec, avtor, javni govorec in strongman ter bodybuilding športnik.

Danes je Patrik velik zagovornik pravic živali in svojo prepoznavnost izkorišča za boj proti njihovemu izkoriščanju in trpinčenju. 

Strokovna pomoč in podpora veganom

Na svoji spletni strani so zapisali, da je namen društva strokovna pomoč ter podpora veganom in tistim, ki želijo postati vegani, organizacija strokovnih izobraževanj na področju pravic živali ter njihove oskrbe, strokovna izobraževanja na področju prehrane in znanosti, okoljevarstva ter naravovarstva.

Vsa pridobljena sredstva so namenjena za projekte društva v povezavi s promocijo veganstva, s pravicami živali, z zdravim življenjem ter z okoljevarstvom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice