Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 28.3.2023 10:11
Dobra novica za strastne smučarje! Slovenska smučišča prejela nove pošiljke snega, kot kaže, se smučarska sezona še ne poslavlja.

Čeprav so nas visoke temperature in sončni žarki že dodobra popeljali v pomlad, pa se v visokogorju zima še ne poslavlja.

V zadnjih dneh so slovenska smučišča prejela večje pošiljke snega, smučarske sezone tako še zdaleč ni konec.

Na slovenskih smučiščih več kot 50 centimetrov novega snega

Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili objave upraviteljev slovenskih smučišč, ki z velikim veseljem naznanjajo, da se smučarska sezona še ni poslovila.

V zadnjih dneh je namreč večino slovenskih smučišč prejelo večje pošiljke novega snega, ponekod je zapadlo celo več kot 50 centimetrov. Strastni smučarji se lahko tako v teh dneh še odpravijo na smučanje.

Nove pošiljke snega so se včeraj razveselili na Voglu, kjer je skupaj kar 110 centimetrov naravnega snega. 

Svež sneg je prav tako pobelil Pohorje, kjer je v zadnjih dveh dneh zapadlo novih 30 centimetrov. »Narava je bila letos radodarna s snegom – proti koncu zimske sezone so pohorska smučišča dobila novo pošiljko naravnega snega. Čez noč in danes zjutraj ga je na Arehu ponekod zapadlo tudi do 30 centimetrov,« so zapisali upravitelji smučišča Areh.

Novih 30 centimetrov je zapadlo tudi na smučišču Krvavec.

Upravitelji smučišča Kanin so sporočili, da imajo 50 centimetrov novega snega. »Obratujeta vlečnica Podi in sedežnica Skripi. Za lačne in žejne bomo poskrbeli v Ski bum bar. Lepo vabljeni.«

»Izkoristite še zadnji teden smučarskih užitkov na Rogli. Obratujemo do nedelje, 2. aprila 2023,« so zapisali upravitelji smučišča Rogla.

Večina slovenskih smučišč je sicer napovedalo, da bodo obratovali do konca marca ali sredine aprila. Če bodo nove pošiljke snega še prihajale, pa se lahko tudi obratovanje smučišč nekoliko podaljša.

Starejše novice