Ljubljanainfo
Sob, 17.9.2022 10:48
Obilno deževje, ki je od četrtka povzročalo težave skoraj po vsej državi, bo po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) vztrajalo v zahodni, osrednji in južni Sloveniji. Kakšno vreme pa nas čaka prihodnje dni?

Dopoldne bodo intenzivnejše padavine predvidoma le še v jugovzhodni Sloveniji, najverjetneje na območju Kolpe. Rdeče opozorilo zaradi padavin velja le še za jugovzhod države.

Do sredine dneva lahko v severni, zahodni in osrednji Sloveniji pade še od 50 do 100 milimetrov dežja, v jugovzhodni pa krajevno tudi do 150 milimetrov, predvsem na območju Bele krajine, Kolpe. V severovzhodni Sloveniji je predvidena količina padavin med 10 in 30 milimetri.

Danes so možna razlivanja predvsem ob Ljubljanici in Krki ter manjših rekah, predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji. Kolpa bo še poplavljala, zato tam velja oranžno opozorilo.

Kakšni so obeti za prihodnje dni?

Danes bo tako oblačno, deževno in hladno. Meja sneženja se bo spustila do okoli 1600 metrov nadmorske višine.

Padavine bodo sredi dneva od severa slabele in do večera povsod ponehale, najpozneje na jugovzhodu. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo zvečer ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo sveže in ponekod megleno. Čez dan bo povečini sončno, več oblačnosti pa bo popoldne v severni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

V noči na ponedeljek se bo prehodno znova pooblačilo, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. V ponedeljek in torek bo povečini sončno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.

Starejše novice