Foto: Instagram groundhopping_bulldog
Ljubljanainfo
Sob, 18.11.2023 08:18
Zmago slovenskega kluba je pospremil tudi buldog Hector iz nemškega Mannheima, ki je obiskal nogometne tekme v že enajstih državah.

Žoga je ena od najbolj priljubljenih pasjih igrač, na spletu pa lahko večkrat zasledimo posnetke, ko se razposajeni kosmatinci za žogo zapodijo kar na nogometno zelenico tekom tekme.

Buldog Hector iz nemškega Mannheima ne spada med takšne »prestopnike«, saj s svojim lastnikom Pascalom raje uživa ob robu igrišča. Pa čeprav ima rad nogomet in še posebej pa žogico, brez katere se ne odpravi prav nikamor.

In kdo pravzaprav sta Hector in Pascal? Buldog in njegov lastnik prihajata iz nemške zvezne dežele Baden-Württemberg, skupaj pa obiskujeta nogometne tekme. Sprva sta to počela širom Nemčije, zdaj pa sta na svoj seznam dodala še deset evropskih držav.

Minulo soboto, ko so nogometaši Beltincev na zadnji domači tekmi v jesenskem delu prvenstva z goloma Roberta Čakša premagali Tabor, sta bila med gledalci prisotna tudi osrednja junaka te zgodbe, Hector in Pascal. 

Iz radovednosti nastala zanimiva strast

Pascal nam je v pogovoru razkril, da se je Hector družini pridružil med pandemijo koronavirusa. 

Ker je sam ljubitelj nogometa, se je želel prepričati, ali se bo na tekmah ugodno počutil tudi štirinožni prijatelj:

»Ko je bilo v Nemčiji spet dovoljeno igrati nogometne tekme pred navijači, sem želel videti, ali bi rad šel z menoj na tekme. Že od začetka mu je bilo zelo všeč, zdaj pa kar sam išče vhode na stadion in se želi ob igrišču igrati z žogo.«

Kot je razvidno iz opisa Instagram profila, gre za podpornika Waldhofa iz Mannheima, kluba, ki zadnjih nekaj let nastopa v tretjem razredu nemškega nogometa. Vseeno pa se Hector in Pascal nista omejila zgolj na domače mesto in bližnje klube.

Uživala v Beltincih

Doslej sta skupaj obiskala že 87 tekem širom Nemčije, ob tem pa sta bila prisotna še na nogometnih obračunih v Avstriji, Belgiji, Italiji, Luksemburgu, Švici, na Češkem, Hrvaškem, Nizozemskem in v sobotnem popoldnevu še v Sloveniji, v Športnem parku Beltinci. Danes seznamu dodajata še Slovaško.

»Zelo me zanimajo druge države, kulture, ljudje in tudi šport. Zato skrbimo, da skupaj obiščemo čim več različnih držav. V tem tednu smo se odpravili na krajše potovanje s postanki v Avstriji, Sloveniji, Hrvaški in Slovaški.

Beltinci so bili naše prvo igrišče v Sloveniji, pripravili pa so nam odlično izkušnjo. Zelo lepo so nas sprejeli, podarili so nam klubsko kapo in na splošno so bili vsi zelo prijazni. In domača ekipa je zmagala, to je najbolj pomembno,« z navdušenjem razlaga Pascal.

Zdaj praktično ne mine vikend, ko Hector s svojim lastnikom ne bi obiskal kakšnega nogometnega srečanja. Pravzaprav se tekom tedna naberejo tudi trije ogledi tekem, kot je razvidno iz objav.

Foto: Instagram groundhopping_bulldog

V naslednjem letu v Anglijo

Hector se na tekmah svojemu lastniku rad nastavi pred ekran in večkrat ponosno nosi tudi klubske artikle gostiteljev tekem, Pascal pa celotno zgodbo nadgradi še s tekstovnim opisom. V zadnji objavi je svojim sledilcem med drugim priporočil obisk Beltincev.

»Skupaj želiva spoznavati svet,« priznava Pascal, ki je ob pogledu v skupno prihodnost že začrtal nogometni zemljevid. S Hectorjem želita v letu 2024 pobližje spoznati zibelko nogometa, Anglijo in Wales.

Kot še pravi, se obisk Anglije in Wales že zavzeto načrtuje, sicer pa je vesel, da se ima s svojim kosmatim prijateljem lepo, ne glede na lokacijo: »Ko se nama včasih pridruži še žena, je vse skupaj zares popolno.«

Foto: Instagram groundhopping_bulldog

Jubilejni obisk stote tekme

»Naslednji konec tedna bomo s Hectorjem obiskali že njegovo stoto igrišče. Ne vemo še povsem točno, kam bomo šli, zagotovo pa se bo primerno praznovalo,« za Sobotainfo še pove Pascal.

Ob tem priznava, da se bodo zagotovo še večkrat vrnili tudi v Slovenijo. S Hectorjem želijo obiskati še druge države na balkanskem polotoku, Slovenija pa je vedno dober kraj za postanek in izhodišče takšnih izletov.

Bi se tudi vi lotili takšnega podviga z vašim štirinožnim prijateljem?

Starejše novice