Ljubljanainfo
Pet, 15.9.2023 19:06
Ženska nogometna reprezentanca Slovenije se bo v novonastalo tekmovanje UEFA Ligo narodov podala z novim selektorjem. Boruta Jarca, ki je odstopil po protestnem pismu reprezentantk, je nasledil 39-letni Saša Kolman.

Saša Kolman je novi selektor ženske nogometne reprezentance Slovenije, so pred nekaj minutami sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

Devetintridesetletnega strokovnjaka iz Tolmina je na dopisni seji za novega selektorja ženske izbrane vrste potrdil izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, Kolmana pa selektorski krst čaka že septembra.

Reprezentanca Slovenije se bo v ponedeljek zbrala na Brdu pri Kranju, po štirih dneh priprav pa bodo Slovenke odigrale prvo tekma novonastale UEFA Lige narodov.

V petek, 22. septembra, ob 16. uri, bodo v Krškem nasproti stala Češka, štiri dni kasneje pa še Bosna in Hercegovina.

Kolman je bil v preteklosti trener Gorice in avstralskega South Melbourne FC, bil pa je tudi vodja nogometne akademije Real Madrida v Združenih arabskih Emiratih. Že doslej je bil zaposlen na Nogometni zvezi Slovenije kot strokovni sodelavec za trenerska izobraževanja, na položaju selektorja pa je nasledil Mariborčana Boruta Jarca, ki je odstopil pred dnevi.

Jarc je izbrano vrsto vodil več kot pet let, s klopi pa ga je odneslo protestno pismo reprezentantk, v katerem je bilo izpostavljenih nekaj pripomb in nepravilnosti. Razmere v reprezentanci je preučila tudi posebna delovna skupina, poročilo predsednice Maje Berger Levičar pa najdete na tej povezavi.

Skupina je v poročilu prepoznala, da je odnos igralskega kolektiva zaznamovan s pomanjkanjem zaupanja v vodstvo reprezentance in strokovnost le-tega, obenem pa so bili načeti medosebni odnosi znotraj reprezentance, kar se je na koncu odrazilo tudi v odprtem pismu reprezentantk.

Seznam vabljenih reprezentantk je bil klubom poslan že pred potrditvijo selektorja, na ožjem seznamu pa so Kaja Eržen (Fioretina/ITA), Zara Kramžar (Roma/ITA), Sara Gradišek (Bologna/ITA), Zala Kuštrin (Bologna/ITA), Nika Babnik (Albergaria/POR), Lara Prašnikar (Eintracht/NEM), Dominika Čonč (Levante Las Planas/ŠPA), Lana Golob (Leuven), Kaja Korošec (Paris/FRA), Mateja Zver (St. Pölten/AVT), Zala Meršnik (Huelva/ŠPA), Nina Kajzba (Napoli/ITA), Sara Agrež (Wolfsburg/NEM), Luana Zajmi (Split/HRV), Iva Kocijan (Mura), Lara Klopčič (Mura), Špela Kolbl (Mura), Izabela Križaj (Olimpija), Sara Makovec (Olimpija), Ana Milović (Olimpija) in Zala Vindišar (Olimpija).

Na čakalnem seznamu so še Sara Ketiš (Chievo/ITA), Anja Eferl (Oviedo/ŠPA), Korina Janež (Leipzig/NEM), Lara Ivanuša (Fenerbahče/TUR), Kristina Erman (brez kluba), Nina Predanič (Grasshopper/ŠVI), Tina Marolt (Kevlavik/ISL), Mirjam Kastelec (Ljubljana), Evelina Kos (Mura), Špela Rozmarič (Mura), Melania Pasar (Univerza Kansas), Urška Bratuša (Olimpija), Sara Nemet (Olimpija), Laura Šenk (Olimpija), Katarina Gadnik (Radomlje) in Živa Galjot (Radomlje).

Starejše novice