Slika je simbolična
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pet, 26.8.2022 16:00
Začenja se svetovno prvenstvo v odbojki za moške, ki ga gosti tudi Ljubljana.

Slovenija bo med 26. avgustom in 7. septembrom prizorišče svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki ga gosti skupaj s Poljsko. 

V Ljubljani se bodo štiri od šestih predtekmovalnih skupin, prestolnico pa bo obiskalo 16 od 24 držav udeleženk prvenstva.

Že danes zvečer bomo lahko spremljali prvo tekmo, ko bo Slovenska odbojkarska reprezentanca ob 20.30 v Stožicah zaigrala pred domačim občinstvom.

Kaj bi bilo brez Stožic?

»Naša naloga je, da nudimo primerne pogoje za tekmovanje. Kaj bi bilo brez Stožic? Po zadnjih tekmah, ki jih imamo – je čas, da Stožice povečamo,« je svetovno prvenstvo v Ljubljani komentiral ljubljanski župan Zoran Janković.

»Imamo srečo, tudi med tem dogodkom, da so Stožice objekt, ki ga hvalijo vsi trenerji,« je še ponosno povedal župan.

Svetovnem prvenstvu vlada namenila dodaten milijon

V Sloveniji je odbojka ena izmed najbolj množičnih in najhitreje razvijajočih se športnih panog, ki jo organizirano igrajo v 88 klubih. Med ženskami velja odbojka celo za najbolj priljubljen šport.

Vlada pa je včeraj za organizacijo Svetovnega prvenstva v odbojki za moške zagotovila dodaten milijon evrov. 

To pomeni, da je vlada za organizacijo Svetovnega prvenstva v odbojki za moške leta 2022 v Sloveniji ob sredstvih, ki so bila zvezi že odobrena v višini 2.000.000 evrov, zagotovila dodatna sredstva v višini 1.000.000 evrov. 

Slovenija kot dežela vrhunskih športnikov

V sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter s Slovensko turistično organizacijo se je vlada odločila, da priložnost svetovnega prvenstva izkoristi za lansiranje večletne promocije »edinstvene zgodbe Slovenije kot dežele vrhunskih športnikov«.

V vladi namreč menijo, da gre za posledico sistematičnega vlaganja v mlade in športno infrastrukturo, izjemnega ekosistema športnih organizacij, športne in rekreacijske kulture ter na športni razvoj otrok in mladine osredotočene športne politike. 

Starejše novice