Foto: Bobo
Nika Vajnhandl
Pon, 9.8.2021 13:54
V nedeljo se bo v Ljubljani odvijalo tekmovanje v rolanju, na katero se lahko prijavi vsak, ki pozna osnove tega športa.

V nedeljo, 15. avgusta, bodo na Štajerski cesti, od športnega centra Stožice do rondoja Kranjčeve ulice v Ljubljani pripravili že drugi mednarodni rolerski polmaraton na 21 kilometrov »Vsi na rolerje«, ki ga bodo letos popestrili z državnim prvenstvom še smučarji tekači na rolkah

Tekmovala bodo nekatera znana imena

Na štartu pričakujejo v obeh disciplinah več kot sto tekmovalcev in tekmovalk, med katerimi bo tudi nekaj zelo znanih imen, še posebej med smučarji tekači. 

Med njimi bodo tudi najbolj znana slovenska tekaška imena, kot sta državna prvaka Anamarija Lampič in Miha Ličef

Na lanskem polmaratonu zmagali Italijani

Lani se je prve rolarskega polmaratona udeležilo več kot 50 tekmovalcev iz Slovenije in tujine, čeprav je bil čas epidemije, ki je preprečila številčnejšo udeležbo tekmovalcev. 

Zmagi tako v ženski, kot moški konkurenci sta odšli v Italijo. 

Letos organizator Rolerski klub Ljubljana, Skike klub Slovenija v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in tiskovno agencijo MOREL, pričakujejo še množičnejši odziv. 

Na tekmovanje se lahko prijavi vsak, ki pozna osnove rolanja

Polmaraton na rolerji je tako tekmovalnega kot rekreativnega značaja in tako primeren prav za vsakega, ki obvlada osnove rolanja

Rekreativcem priporočajo, da se tekmovanja udeležijo z vso zaščitno opremo - kolenčniki, zapestniki, komolčniki in čelada, ki je obvezna. 

Prijave sprejemajo še do srede, 11. avgusta, na tej spletni strani spletni strani. 

Za vse udeležence imajo pripravljena praktična darila in spominske medalje, prvi trije v absolutni konkurenci tako pri moških, kot pri ženskah pa bodo dobili še denarne nagrade. 

Tekmovanje se bo začelo ob 9. uri z državni prvenstvom v rolkanju, štart roleristov bo ob 11. uri in se bo končalo okoli 13. ure s podelitvijo kolajn in nagrad najboljšim

Celotno tekmovanje si bo mogoče ogledati iz nabrežin nad Štajersko cesto, vstopnine ne bo.

Starejše novice