Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Pet, 30.7.2021 14:21
Ljubljančani so si zagotovili nastop v tretjem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Žilava Birkirkara je klonila po izvajanju enajstmetrovk, napredovanja zmajev pa so se z igralci razveselili tudi trije navijači.

V povratnem obračunu z malteško Birkirkaro so se uresničile besede trenerja Sava Miloševića, ki je že po tekmi v Šiški dejal, da bi si želel občutnejše prednosti. Na koncu so se vseeno veselili zeleno-beli.

O napredovanju so po 120 minutah igre odločali streli z bele točke. Ljubljančani namreč niso zadržali prednosti s prvega srečanja, ki ga je z zadetkom odločil Mustafa Nukić.

Maltežani so prednost Olimpije izničili v 27. minuti povratnega srečanja. Diego Venancio je po prekršku Antonia Mlinarja Delamee izvedel prosti strel z 20 metrov in z udarcem v zgornji levi kot ljubljanskih vrat matiral Nejca Vidmarja.

Prav Vidmar pa je bil pri izvajanju kazenskih udarcev osrednji junak ljubljanske čete. Izkušeni čuvaj je v peti seriji zaustavil poskus Paula Mbonge, odločil strel za napredovanje Olimpije pa je uspešno izvedel Aldair Djalo.

Zmaje so na Malti spremljali trije navijači

Zmaji so imeli na otoku sredi Sredozemlja tudi nekaj navijaške pomoči, saj so na Malto pripotovali tudi trije člani navijaški skupine Green Dragons.

Na klubski spletni strani so zapisali, da je trojica po žgočem soncu prehodila deset kilometrov iz letališča do prizorišča tekme, kljub trudu kluba pa jih organizatorji v skladu s trenutnimi pravili niso spustili na tribune.

»Dvoboja si tako niso ogledali s tribun stadiona, vendar je njihov izkaz ljubezni do Olimpije že pred dvobojem navdihnil Zmaje. Po obračunu so se vsi trije ‘Dragonsi’ podružili z ekipo in prejeli drese, ki so jih Mlinar, Delamea, Sešlar in Elšnik nosili ob napredovanju v tretji predkrog,« so zapisali Ljubljančani.

V tretjem krogu na Azore

»Sami smo si otežili tekmo. Imeli smo pobudo skozi celoten obračun, a smo prejeli zadetek v prvem polčasu. Po prejetem golu smo bili nekaj minut v slabšem položaju, potem pa smo spet postali nevarni. 

Iz petih ali šestih čistih priložnosti bi morali prej zaključiti srečanje, na koncu pa se je srečanje prevesilo v podaljške in enajstmetrovke. Na srečo smo slavili in zmaga je zaslužena,« je po napredovanju dejal Uroš Korun, ki se je v podaljšku znašel v lepi situaciji za zadetek.

Zeleno-beli nadaljujejo evropsko sezono, v tretjem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige se bodo pomerili s portugalsko Santa Claro. Klub z Azorov ni imel težav s severnomakedonskim Shküpijem, ki ga je že v gosteh premagal s tremi goli razlike.

Pred Ljubljančani so naporni dnevi, saj bodo v nedeljo odigrali večni derbi z Mariborom, nato pa jih čaka dolgo potovanje na otočje sredi Atlantika. Prva tekma bo odigrana v četrtek, ob 21:30.

Starejše novice