Ljubljanainfo
Tor, 5.9.2023 12:28
V ženski nogometni reprezentanci je prišlo do sprememb v strokovnem štabu.

Nogometna zveza Slovenija sporoča, da Borut Jarc ni več selektor ženske članske reprezentance. 

Predsednik nogometne zveze Radenko Mijatović in selektor ženske reprezentance Borut Jarc sta na predlog Jarca dosegla sporazumno prekinitev sodelovanja. Jarc se po petih letih in osmih mesecih poslavlja od klopi ženske reprezentance.

Slovenija je v tem obdobju dvakrat prišla na prag uvrstitve na veliko tekmovanje, na Fifini lestvici pa zaseda visoko 40. mesto, najboljše v svoji zgodovini.

Jarc še vedno zavrača očitke in obtožbe o nestrokovnem odnosu

Jarc je v izjavi, ki jo je naslovil na predsednika Nogometne zveze Slovenija Radenka Mijatovića pojasnil, da se je za odstop s pozicije selektorja odločil iz osebnih razlogov. Kot je navedel, je bila zanj to težka odločitev, a v trenutnih okoliščinah ne more uspešno nadaljevati svojega dela kot selektor.

Ob tem pa je ponovno zanikal obtožbe o nestrokovnem in neprofesionalnem odnosu ter dodal, da je »vedno deloval moralno in v skladu z etičnimi načeli«. 

Spomnimo, nedolgo nazaj je veliko prahu dvignilo odprto pismo reprezentantk, ki so v izjavi med drugim navedle, da s strani selektorja prihajajo neprimerni komentarji, kot so: »Igrate kot divje svinje.« 

Spodaj objavljamo v celoti izjavo Boruta Jarca. 

»Spoštovani predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović!

S težkim srcem, a glede na nastalo situacijo, ki ni dobra za nikogar (zame osebno, Nogometno zvezo Slovenije in žensko A reprezentanco) vas prosim za sporazumno prekinitev sodelovanja za vodenje ženske nogometne reprezentance Slovenije. Ta odločitev prihaja v času, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca dosegla najvišjo uvrstitev na Fifini lestvici v svoji zgodovini. To je rezultat trdega dela in predanosti ekipe, sodelavcev ter vseh vpletenih.

Predlog utemeljujem izključno z osebnimi razlogi. Po temeljitem premisleku sem prišel do zaključka, da v teh okoliščinah ne bi mogel več uspešno nadaljevati svojega dela kot selektor. To je bila težka odločitev, saj sem vedno deloval v strokovnem duhu in v dobi veri v uspeh slovenske ženske nogometne reprezentance.

Želim poudariti, da sem ves čas svojega mandata deloval v skladu s svojim najboljšim znanjem in prepričanjem ter z namenom, da bi reprezentanco vodil korektno, s ciljem doseganja čim boljših rezultatov. Prav tako želim izrecno zanikati vse obtožbe, ki so me osebno prizadele. Poudariti želim, da sem vedno deloval moralno in v skladu z etičnimi načeli.

Nogometni zvezi Slovenije se iskreno zahvaljujem za priložnost na mestu selektorja. Hkrati želim, ne glede na obtožbe, izraziti svojo zahvalo vsem igralkam, sodelavcem in navijačem, ki so nas podpirali in verjeli v naš skupen cilj.

Slovenski ženski nogometni reprezentanci želim vse najboljše na prihodnjih tekmovanjih. Prepričan sem, da ima ekipa svetlo prihodnost in da bo nadaljevala svoj vzpon na mednarodnem nogometnem prizorišču.«

Predsednik Nogometne zveze Slovenije bo izvršni odbor nogometne zveze seznanil s sporazumno razrešitvijo, o imenovanju novega selektorja pa bo izvršni odbor odločal v najkrajšem možnem času.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice