Foto: Jure Banfi
Peter Dominko
Sre, 9.8.2023 10:54
Nejc Vidmar se je ob koncu sezone po izteku pogodbe in brez uradnega nastopa poslovil od soboške Fazanerije, zdaj pa bo znova igral v rodni Ljubljani. Izkušeni vratar se je pridružil Slovanu.

Nejc Vidmar je še vedno rekorder Prve lige Telemach, saj v dresu Domžal gola ni prejel kar 1002 minuti.

Dosežek Ljubljančana iz sezone 2014/15 je zdaj star že skoraj desetletje, Vidmar pa pri 34 letih še ni zaključil vratarske kariere. Se je pa očitno poslovil od prvoligaških zelenic.

Nekdanji čuvaj mreže Domžal in Olimpije je večji del minule sezone preživel pri soboški Muri, a se v Fazaneriji ni naigral, saj je bil po jesenskem odhodu Matka Obradovića menjava za Klemna Mihelaka.

Ljubljančan je Mursko Soboto brez uradnega nastopa zapustil ob koncu sezone, po izteku pogodbe, zdaj pa je novega delodajalca našel v 3. SNL zahod.

Pomagal bo Slovanu

Vidmar, ki je pred kratkim na Koroškem dokončal šolanje za trenersko licenco C, se je za sodelovanje dogovoril s Slovanom, so sporočili iz Športnega parka Kodeljevo.

Nekdanji prvoligaš, ki ga zdaj v vlogi predsednika vodi Ivan Simič, že nekaj let nastopa v tretjem razredu slovenskega nogometa, prejšnjo sezono pa je po odlični pomladi sklenil na devetem mestu.

Nekdanji vratar Domžal, Olimpije in Mure ne bo edini znanec s prvoligaških igrišč v 3. SNL zahod. Slobodan Vuk, s katerim sta bila nekaj let soigralca ob Kamniški Bistrici, se je pred dnevi pridružil Dobu.

Tretjeligaško tekmovanje se sicer začenja konec tedna, Slovan pa že v soboto čaka mestni derbi z viško Svobodo.

Starejše novice