Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Ljubljanainfo
Sre, 1.11.2023 09:51
Slovenske nogometašice so v Fazaneriji remizirale z Belorusijo, ki so jo sicer pošteno nadigrale, a priložnosti niso uspele pretvoriti v zadetke. Selektor Saša Kolman je priznal, da še ni videl take nadvlade.

Zapravile so enajstmetrovko, ob razveljavljenem zadetku pa so si predvsem v drugem polčasu priigrale še nekaj zrelih priložnosti.

Ženska nogometna reprezentanca Slovenije je na četrti tekmi UEFA Lige narodov iztržila še tretji remi, a je bila, tako kot pred dnevi v Budimpešti, znova na pragu zmage. 

Če so Slovenke na prvi oktobrski tekmi z Belorusijo zmago zapravile v sodniškem dodatku, so v Murski Soboti streljale s praznimi naboji. Belorusijo je z nekaj odličnimi posredovanji reševala Natalija Voskobovič.

»Ni bilo blizu samo tokrat, blizu smo že štiri tekme. Vselej smo igrali zelo dopadljiv nogomet, danes še posebej. To, kar smo gledali tukaj v Fazaneriji, meji na neverjetne zgodbe. Žoga noče v gol, ampak bomo tudi v prihodnje delali na tem. 

Zelo ponosen sem na dekleta in na to, kako so odigrala. Nisem še videl tekme, v kateri bi kdo tako nadvladal nasprotnika. Verjamem, da bo žoga šla v mrežo, in ko bo tako, bomo postali zelo resna reprezentanca,« je po tekmi polni priložnosti dejal selektor Saša Kolman.

Zapravile tudi enajstmetrovko

Slovenke so prevladovale že v prvem polčasu, saj je igra večino časa potekala na polovici Belorusije. Gostje so se med 18. in 21. minuto uspešno ubranile po kar sedmih kotih domače ekipe.

Če je v prvem polčasu manjkal zaključni udarec, so izbranke selektorja Kolmana v nadaljevanju tekme to popravile, a kljub nekaj nevarnim poskusom niso uspele doseči zadetka. Ko pa so ga, sodnice niso priznale gola Kaje Eržen.

»Že po prvem polčasu bi lahko vodili z golom ali dvema, drugega polčasa pa bolje, če sploh ne omenjam. Kot ste dejali že sami, smo imeli med drugim tudi enajstmetrovko, pri doseženem zadetku nisem prepričan, da je dejansko šlo za prepovedan položaj. 

Brez izgovorov, dekleta se bodo morala pred golom bolj osredotočiti in doseči zadetke. Ne glede na to, danes sem navdušen nad prikazanim, v tekmo so prenesle to, kar smo tekom tedna delali na treningih. Mislim, da je lahko občinstvo uživalo v fantastični nogometni tekmi,« je menil Kolman.

Seznam igralk še ni dokončen

»Oktobrski ciklus je za nami, čaka nas še decembrski. Dekleta vse bolj spoznavamo v podrobnosti, ni pa še to seznam, ki bi že bil dokončen, verjamem, da decembra še sledi nekaj sprememb,« je napovedal Primorec, ki je bil za selektorja imenovan septembra.

Devetintridesetletnik iz Tolmina po štirih tekmah UEFA Lige narodov, v kateri se Slovenke merijo še s Češko ter Bosno in Hercegovino, še čaka na prvo zmago, v ekipo in igro pa je že vnesel nekaj sprememb.

Glede na izrečene besede gre pričakovati še kakšno spremembo v kadru, a bo več o tem znanega decembra, ko se bodo Slovenke v Kopru pomerile z Bosno in Hercegovino, nato pa bodo gostovale še na Češkem.

V skupini D z osmimi točkami vodi Bosna in Hercegovina, Češka je druga s sedmimi točkami, Slovenija je pri treh, Belorusija pa pri dveh.

Starejše novice