Foto: BoBo
Ljubljanainfo
Tor, 8.6.2021 14:47
Tamara Zidanšek se je z zmago na teniškem Odprtem prvenstvu Francije prebila v polfinale Roland Garrosa in se vpisala v zgodovino.

Tamari Zidanšek je uspelo. Na Odprtem prvenstvu Francije je Konjičanka premagala četrtfinalno oviro in z 2:1 v nizih premagala Španko Paulo Badoso, 35. igralko sveta.

Dvoboj se je na igrišču Philippa Chatrierja začel ob 12.08 in se zaključil malo čez pol tretjo uro. Prvi niz je s 7:5 dobila Slovenka, drugega s 4:6 Španka in tretjega znova Zidanškova z 8:6.

S tem 23-letna Slovenka v Parizu še ni rekla zadnje besede in je postala prva polfinalistka ženskega dela prvenstva.

Zidanškova je po Mimi Jaušovec in Katarini Srebotnik postala šele tretja Slovenka, ki se ji je uspelo prebiti v četrti krog enega od turnirjev za grand slam. Dlje od osmine finala pa je pred njo prišla le Mima Jaušovec, ki je leta 1977 kot edina Slovenka do zdaj osvojila grand slam in to prav na pariškem pesku. Poleg tega je Mima Jaušovec igrala vsaj v četrtfinalu tudi na vseh drugih turnirjih velike četverice.

»Vedela sem, da bo dvoboj zahteven. Težave sem imela, a sem se v 3. nizu spet počutila vse bolje in našla svoj ritem,« je v prvem odzivu po dvoboju povedala Zidanškova.

V četrtkovem polfinalu se bo Slovenka pomerila z zmagovalko dvoboja med Kazahstanko Jeleno Ribakino in Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo.

Starejše novice