Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex
Peter Dominko
Tor, 19.9.2023 11:47
Evrogoli padajo tudi na ženskih nogometnih tekmah. Sedemnajstletna Ula Omerzu se je v Ajdovščini ob zmagi ŽNK Radomlje Medex podpisala pod dve mojstrovini. Nekdanja alpska smučarka je zadela tudi neposredno iz kota.

Šesti krog ženske nogometne lige je minil v znamenju derbija Mure in Olimpija, ki je pripadel Sobočankam, zmage pa so se veselile tudi Radomljanke.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je s tremi točkami vrnila iz Ajdovščine, za zmago sta po dvakrat zadeli Ula Omerzu in kapetanka Katarina Gadnik. Mreža rumenih je na peti tekmi še četrtič ostala nedotaknjena.

Po dveh uvodnih tekmah, ki sta se po številnih zapravljenih priložnostih končali z začetnim izidom, je steklo tudi v napadu. Ula Omerzu, ki je na tekmi z Dravo kar dvakrat zatresla okvir vrat, se je veselila prvih zadetkov v letošnji sezoni.

Sedemnajstletnica je bila že na prejšnjih tekmah med najbolj nevarnimi Radomljankami, vztrajnost pa je bila poplačana z dvema mojstrskima zadetkoma, v prestolnici burje se je podpisala pod pravcata evrogola. 

Prvič je zadela v 31. minuti srečanja, ko je žogo po spretnem preigravanju z natančnim in močnim udarcem z roba kazenskega prostora poslala v levi kot domače vratarke. V osmi minuti drugega polčasa je svoje mojstrstvo potrdila še z zadetkom neposredno iz kota.

Iz kota zadela tudi v prejšnji sezoni

»Vesela sem, da se je končno odprlo. Na prvi zadetek sem čakala v uvodu prvenstva in pripravljalnem obdobju. Mislim, da bo šlo zdaj tako naprej,« je po zmagi dejala Celjanka, ki je trofeje še dobro leto in pol nazaj nabirala na belih smučarskih strminah.

Da gol iz kota ni bil zgolj srečno naključje ali posledica pomoči vetra, je dokazala že v minuli sezoni, ko je na eni od tekem kadetskega prvenstva iz kota zadela kar dvakrat.

Ula je bila v Ajdovščini ena od osrednjih junakinj zmage Radomljank, ki so se v Vipavski dolini veselile druge zmage v nizu. Kot že zapisano, je rumena zasedba na zadnjih dveh preizkušnjah izboljšala tudi izkoristek priložnosti v napadu.

»Dvoboj je bil kar precej zahteven. Pričakovale smo tri točke in jih na koncu tudi odnesle. Z ekipo smo se potrudile, vsaka posameznica pa je zadovoljna s predstavo in zmago,« je po tekmi dejala Ula Omerzu.

Zdaj v reprezentančni dres

»Zadnji rezultati so pokazatelj, da dobro delamo. Vesele smo nove zmage, za naprej pa delamo v tej smeri in si želimo novih točk,« še pravi Štajerka, ki bo skušala z mlado ekipo štrene mešati tudi najmočnejšim ekipam v ligi.

Ekipa trenerja Aljaža Gornika je poleti doživela precej sprememb in je v sezono vstopila močno pomlajena. Sara Gradišek in Naja Poje Mihelič sta se preselili v Italijo, Olimpija je v svoje vrste zvabila Majo Madon, Mašo Osojnik in Lauro Šenk, medtem ko sta dres Mure oblekli Tinkara Testen in Noelle Vilčnik.

V Radomljah tudi v letošnji sezoni znova stavijo na mlade. Nedeljski obračun s Primorjem, ki je poleti okrepilo svojo ekipo, so pričele tri kadetinje, še tri so na priložnost čakale na klopi za rezervne igralke.

Pred Radomljankami je zdaj dvotedenski tekmovalni premor, Ula pa bo z Jono Javorič in Ano Gerjolj del mladinske izbrane vrste, ki bo v Kranjski Gori odigrala pripravljalni turnir pred jesenskimi kvalifikacijami. Slovenke se bodo merile s Severno Makedonijo, Portugalsko in Češko.

Dejavna bo tudi članska izbrana vrsta, na seznamu novega selektorja Saše Kolmana pa je kar osmerica nekdanji igralk ŽNK Radomlje Medex.

Starejše novice