Ljubljanainfo
Čet, 17.8.2023 11:52
Sedmerica slovenskih kolesarjev iz svetovne serije, tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar, je združil moči in bo z licitacijo podpisanih dresov priskočila na pomoč oškodovanim v nedavnih poplavah.

»Draga Slovenija, čas je, da stopimo skupaj, za pomoč, za žrtve katastrofalnih poplav,« sporoča sedmerica slovenskih kolesarjev iz klubov svetovne serije.

Primož Roglič, Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Luka Mezgec, Matevž Govekar, Jan Tratnik in Domen Novak so združili moči in bodo z licitacijo podpisanih kolesarskih dresov zbirali sredstva za oškodovane v nedavnih poplavah širom Slovenije.

»Pokažimo, da veliki smo mi. Vsi za enega, eden za vse. S srcem za Slovenijo,« še sporočajo kolesarski asi, ki vas pozivajo, da se s svojim prispevkom udeležite licitacije na tej povezavi.

To sicer ni prva akcija slovenskih kolesarjev v času, ko so številne kraje po Sloveniji prizadele najhujše poplave v zgodovini države.

Matej Mohorič se je že kmalu po poplavah odzval z odločitvijo, da denarno nagrado za zmago v skupnem seštevku dirke po Poljski nameni v dobrodelne namene, oškodovanim v poplavah.

Kmalu za Mohoričem se je oglasil tudi Tadej Pogačar, ki prihaja iz Občine Komenda, ki je bila med najbolj prizadetimi v poplavah. Dobitnik bronaste medalje na avgustovskem svetovnem prvenstvu bo čez nekaj dni organiziral dobrodelni dogodek v Ljubljani.

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji se bo 23. avgusta, med 18. in 20. uro, na Kongresnem trgu družil s svojimi navijači. Začetnemu vložku v višini deset tisoč evrov bo za vsak podpis in fotografijo dodal še deset evrov.

Starejše novice