Foto: Jure Banfi
Ljubljanainfo
Sre, 30.8.2023 07:40
Stanje trenerja Gorana Stankovića, ki se je zgrudil po včerajšnji tekmi z Nafto in so ga morali oživljati, je stabilno, so sporočili iz bistriškega drugoligaša. Triinštiridesetletnik ostaja na preiskavah v UKC Maribor.

Drugoligaški obračun Bistrice in Nafte se je končal z zmago Štajercev, a bolj kot prvi poraz Lendavčanov odmeva dogajanje po koncu srečanja.

Po zadnjem sodniškem žvižgu se je nenadoma in brez kakršnegakoli predhodnega znaka slabosti zgrudil domači trener Goran Stanković.

Triinštiridesetletnika so morali oživljati in so ga uspeli rešiti, nato pa so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Po informacijah Sobotainfo gre veliko zaslug za srečen razplet tudi zdravniški službi lendavskega kluba. Mario Pal, ki pri članski ekipi Nafte opravlja dolžnosti osebe medicinske stroke, naj bi imel med naborom svojih medicinskih pripomočkov tudi t. i. defibrilator, zato je lahko hitro prišlo do postopka oživljanja.

Bistričani so se zahvalili Lendavčanom

Nekdanjega trenerja Olimpije in sežanskega Tabora naj bi po pisanju Planet nogometa oživljali nekaj minut, iz bistriškega drugoligaša pa so okoli 23. ure sporočili, da je stanje Ljubljančana stabilno.

»Nogometni klub Kety Emmi & Impol Bistrica sporoča, da je trener Goran Stanković v stabilnem stanju.  V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor bo ostal na nadaljnih preiskavah. 

Iskreno se zahvaljujemo NK Nafta 1903 za nesebično in izjemno hitro pomoč njihove zdravstvene službe ob izrednem dogodku. Igralci in vodstvo kluba trenerju Goranu želimo čim hitrejše okrevanje in hiter povratek na rob igrišča,« so zapisali v bistriškem klubu.

Bistričani, ki so v lanski sezoni prvič po treh desetletjih zaigrali v 2. SNL, so po spomladanskem preboju v polfinale pokalnega tekmovanja odlično odprli tudi sezono 2023/24, saj so na štirih tekmah osvojili kar deset od možnih 12 točk. 

Stanković, v preteklosti tudi trener Šenčurja, Grosuplja in Ilirije, je vodenje bistriškega drugoligaša prevzel v začetku letošnjega marca.

Starejše novice