Foto: Loris Cipot/fotolens.si
Peter Dominko
Čet, 15.6.2023 01:52
Olimpijo je po odhodu trenerja Alberta Riere in Đorđa Crnomarkovića zapustil nov pomemben člen šampionske zasedbe. Mario Kvesić po izteku pogodbe ne bo podaljšal zeleno-bele zgodbe, se bo preselil v Celje?

Uresničile so se zle slutnje pristašev Olimpije. Po tem ko se v začetku tedna ni pojavil na uvodnem treningu, je zdaj dokončno potrjeno, da zapušča zmajevo gnezdo.

Mario Kvesić ni našel skupnega jezika z vodstvom državnih in pokalnih prvakov. Izkušeni vezist se kljub optimističnim napovedim športnega direktorja Gorana Boromise o tem, da je podaljšanje pogodbe blizu, z upravo Olimpije ni dogovoril za podaljšanje skupne zgodbe.

Najboljši strelec in asistent ljubljanskega prvoligaša - ob 12 ligaških zadetkih je podal še za osem golov - se po izteku pogodbe še drugič v karieri poslavlja od zmajevega gnezda:

»Hvala Olimpiji, hvala vsem navijačem in podpornikom! S ponosom sem nosil dres Olimpije in s ponosom se bom spominjal svojega obdobja med Zmaji. Le to je bilo zame osebno, kot tudi za klub zelo uspešno. 

Vedno sem dajal vse od sebe in lahko rečem, da sem zadovoljen s prikazanim na igrišču. Spoznal sem veliko novih ljudi in spletel mnoga nova prijateljstva. Imel sem priložnost uživati v nogometu. 

Zahvaljujem se tudi vsem zaposlenim v NK Olimpija Ljubljana. Največje slovo pa je slovo od igralcev, ekipe, s katero sem vsak dan delil garderobo, z njimi treniral. Prav zaradi njih sem napredoval kot človek in kot nogometaš. Olimpiji želim veliko uspehov tudi v prihodnje.«

Bo oblekel celjski dres?

Enaintridesetletnega nogometaša iz Bosne in Hercegovine so to pomlad že povezovali s selitvijo v Celje. Ni skrivnost, da v knežjem mestu iščejo manjkajoče koščke v mozaiku, ki bi jim omogočili naskok povsem na vrh lestvice Prve lige Telemach.

Če bo Kvesić v prihodnje igral v knežjem mestu, bo verjetno znano že kmalu, selitev k ligaškemu konkurentu pa bi bila hud udarec predvsem za navijače Olimpije. Pristaši zmajev so se po koncu šampionske sezone že poslovili od nekaj vidnih članov rezultatsko uspešne zasedbe.

Kot prvi je Ljubljančanom v slovo pomahal trener Albert Riera, po izteku pogodbe pa mu je hitro sledil tudi branilec Đorđe Crnomarković. Z Olimpijo so se medtem razšli tudi Aldair Djalo, Goran Milović, Dino Špehar in v paketu s Kvesićem še mladi Anes Krdžalić. Strelca treh golov je spomladi posodila zagrebška Kustošija.

Pri moštvu iz prestolnice so za zdaj potrdili štiri novince. Ahmet Muhamedbegović bi lahko v zadnji vrsti zamenjal Crnomarkovića, Raul Alexander Florucz se v Slovenijo seli kot najboljši strelec druge hrvaške lige. Saar Fadida bo zaostril konkurenco na sredini igrišča, Nemanja Motika pa se je v Stožice preselil s popotnico bivšega upa Bayerna.

Prav predstavitev v Nemčiji rojenega Srba je sprožila precej ostrih odzivov med privrženci Olimpije. Nogometašu, ki je bil do zdaj član Crvene zvezde, je bila dovoljena uporaba številke 7, ki jo je prejšnja uprava pod vodstvom Milana Mandarića pred dvema letoma upokojila v čast preminuli legendi zmajev, Danilu Popivodi.

S članskim moštvom vadi devet mladincev

Nogometaši Olimpije so se v začetku tedna spoznali z novim strategom, Olimpija je za Portugalca Joaa Henriquesa prva postojanka izven meja domovine. Sedmi sili se je predstavil na včerajšnji novinarski konferenci.

»Odločitev, da se preselim v Ljubljano in postanem glavni trener Olimpije, je bila preprosta. Športni direktor mi je predstavil projekt, ki me je navdušil. Rad zmagujem in iščem priložnosti, da osvajam lovorike. Verjamem, da je Olimpija pravi izziv in prava pot za prihodnost,« je poudaril 50-letnik.

Portugalec za zdaj na treningih pogreša šesterico reprezentantov. Timi Max Elšnik in Matevž Vidovšek sta del zasedbe Matjaža Keka, Marcel Ratnik in Svit Sešlar pa sta bila vpoklicana v mlado izbrano vrsto. Pascal Estrada vadi z avstrijsko reprezentanco do 21 let, Admir Bristrić pa s selekcijo BiH U21 gostuje v Turčiji.

S članskim moštvom Olimpije tako v teh dneh vadi kar devet nogometašev, ki so v minuli sezoni igrali za kadetsko ali mladinsko selekcijo kluba. To so Aldin Jakupović, Tihomir Maksimović, Marko Ristić, Jaša Jelen, Vall Janković, Matic Ivanšek ter vratarji Nik Čebulj, Žan Mauricio in Son Kumar, ki prihaja iz Indije.

Že v kratkem naj bi zmaji predstavili petega poletnega novinca.

Starejše novice