Foto: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Pon, 15.5.2023 20:27
Olimpija je letošnjo sezono zaključuje z dvojno krono. Ljubljančani so naslov državnega prvaka potrdili že aprila, maja so slavili še pokalno lovoriko, v novo sezono pa se bodo podali brez trenerja Alberta Riere.

Albert Riera je prejel največ glasov v izboru Sindikata profesionalnih igralcev nogometa (SPINS) za najboljšega trenerja sezone 2022/23.

Španec je nagrado prevzel na današnji prireditvi sindikata SPINS, na kateri je bil za najboljšega nogometaša sezone proglašen Žan Vipotnik, ki je v dresu Maribora tudi najboljši strelec Prve lige Telemach.

Podelitev priznanj so zasenčile besede Alberta Riera, ki je potrdil nekaj tednov stara namigovanja, da se bo po koncu sezone poslovil od Ljubljane in bo na sobotni tekmi s Celjem še zadnjič vodil Olimpijo, nato pa jo bo zapustil po izteku pogodbe.

Riera tako očitno doživlja usodo Igorja Biščana, ki je Olimpijo do dvojne krone popeljal v sezoni 2017/18, nato pa jo je moral po odločitvi tedanjega prvega moža zmajev Milana Mandarića zapustiti. Tudi Riera se je v Stožicah zadržal zgolj eno sezono in z ekipo osvojil obe lovoriki.

Vodstvo kluba se je že odzvalo

»Niso mi ponudili podaljšanja pogodbe, zato odhajam. Nimam časa, da bi se naučil slovenščine, čeprav je bil to moj načrt, saj sem se iz spoštovanja do držav, v katerih sem deloval, vselej naučil jezika. Tukaj ne bom imel dovolj časa.

Res sem užival v delu tukaj, z dobrimi rezultati je bilo to še veliko lažje. To priznanje ni zgolj zame, temveč tudi za vse moje nogometaše. Bilo je darilo delati z njimi. Hvala za priložnost,« je Španec sporočil na odru z nagrado v roki.

Nekdanji nogometaš Liverpoola je že pred dnevi jasno in glasno zatrdil, da besede ljubljanskega športnega direktorja Gorana Boromise, da so možnosti za Špančev obstanek v Ljubljani polovične, ne držijo in da gre za zavajanje.

Nekdanji reprezentant Španije je namreč javno spregovoril o tem, da s strani uprave ljubljanskega kluba tudi po potrditvi naslova državnih in pokalnih prvakov ni prejel niti ponudbe za podaljšanje skupne zgodbe.

Na besede Riere o svoji prihodnosti v Stožicah so se že odzvali pri Olimpiji in zapisali, da od njega pričakujejo, da ne bo javno komentiral svojega pogodbenega statusa.

Trener zmajev naj bi upravo Olimpije s pomočnikom že 21. aprila obvestil, da pod enakimi pogoji nista več pripravljena sodelovati s klubom. Celotno izjavo zeleno-belih preberite tukaj.

Ga bo nasledil Portugalec?

Sportklub že poroča, da naj bi Riero na klopi zmajev nasledil Joao Henriques. Petdesetletni Portugalec je doslej deloval zgolj v domovini, sprva na klopi nižjeligašev, v zadnjem obdobju pa je priložnost dobil tudi na prvoligaški sceni.

V najmočnejšem portugalskem prvenstvu je vodil Paços Ferreiro, Santa Claro, Vitorio Guimarães, Moreirense in Maritino, ki pa ga je v začetku lanskega decembra zapustil po zgolj 11 tekmah, zmagi, treh remijih in sedmih porazih. 

V prvi portugalski ligi je kot trener zbral 127 tekem, najdlje pa se je zadržal pri Santa Clari, pri nekdanjem evropskem tekmecu zeleno-belih je deloval več kot dve leti. Izkušenj z evropskimi tekmami še nima.

Ljubljanski klub bo sezono zaokrožil s ponedeljkovo novinarsko konferenco, na kateri bo vroča tema zagotovo tudi odhod uspešnega stratega.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice