Foto: Jure Banfi
Peter Dominko
Sre, 13.12.2023 17:38
Slovan iz Bratislave bo jutri še zadnji tekmec zmajev v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Olimpija nima možnosti za evropsko pomlad, a Zoran Zeljković obljublja napad na zmago.

Olimpija bo evropsko sezono pa tudi jesenski del prvenstva, saj so tekme 20. kroga Prve lige Telemach preložene na pomlad, sklenila v Bratislavi.

Slovan bo zadnji nasprotnik zeleno-belih v letu 2023, ki bo šlo v anale ljubljanskega kluba kot najuspešnejše v zgodovini. Zmaji so dvojni kroni dodali še krstni preboj v skupinski del evropskih tekmovanj.

Ljubljančani so si v skupini z Lillom, Klaksvikom in Slovanom želeli boljšega točkovnega izkupička, z zmago in štirimi porazi pa nimajo več možnosti, da se prebijejo v izločilne boje UEFA Evropske konferenčne lige.

Si je pa evropsko pomlad priigral slovaški prvak, ki se lahko po petih odigranih tekmah pohvali z desetimi točkami. Slovan je oktobra tri točke odnesel tudi iz Stožic, dvoboj je v 55. minuti odločil Aleksandar Čavrić.

Zeljković napovedal boj za zmago

»Vedno je lepše, ko zmagaš. Lažje pričakuješ naslednjo tekmo. Gostovanje v Bratislavi vsekakor predstavlja poseben izziv,« je po nedeljski zmagi v Kopru dejal trener Zoran Zeljković.

Naslednik Joaa Henriquesa, ki je Olimpijo popeljal do skupinskega dela, je doslej vodil dve evropski preizkušnji. Njegova zasedba je najprej v Stožicah ugnala ferski Klaksvik, pred dnevi pa v zahtevnih razmerah še drugič izgubila z Lillom.

Prav Francozi so dokončno zaprli vrata do napredovanja iz skupine, kljub temu pa Zeljković obljublja boj za zmago. Ljubljančani bodo ugoden rezultat napadli brez Agustina Doffa in Petra Agbe:

»Na žalost nimamo več možnosti za napredovanje, a zavedamo se, da na mednarodni sceni predstavljamo klub in tudi državo. Vse bomo naredili, da pridemo do zmage. Imamo nekaj težav, drži. Doffo je poškodovan, Agba v Evropi ni na voljo.

Morali bomo spremeniti igralni sistem. Verjamem, da imamo dovolj širine znotraj moštva. Kljub vsem težavam sem prepričan, da se bomo ustrezno prilagodili in kasneje tudi tako delovali.«

Slovan je premagljiv

»Ogledal sem si prvi medsebojni dvoboj v Ljubljani in videl, da ima nasprotnik ogromno kakovosti. Tukaj se je še zaprl in zato seveda ni bilo lahko. Po drugi strani je Slovan vsekakor premagljiv. Slovaki imajo svoje slabosti in to bomo poskušali izkoristiti.

Glede na stanje obeh ekip bi bila točka uspeh, vendar nihče pred tekmo ne gre zgolj po točko. Proti takšnemu nasprotniku se lahko z dobro in organizirano igro nadejamo tudi česa več,« je še dejal strateg Olimpije.

Ljubljančani so se na Slovaško odpravili v sredinem dopoldnevu, četrtkov obračun na stadionu Tehelne pole pa bo odigran ob 21. uri.

Se bo Olimpija od leta 2023 poslovila z evropsko zmago?

Starejše novice