Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 30.12.2022 11:17
V Sava hotels & Resorts so s poslovanjem v letošnjem letu izredno zadovoljni, beležili so rekordne obiske in uresničili različne ideje. Preverili smo, kakšna je bila zasedenost med božično-novoletnimi prazniki in kakšna so pričakovanja za novo leto.

Konec leta je čas za številna praznovanja, obdarovanja in praznične dobrote, a tudi čas, ko se tako posamezniki kot podjetja ozrejo nazaj na pomembnejše prelomnice in dosežke v celotnem letu.

Poslovanje term spet na ravni kot pred korona krizo

V primeru verige term Sava hotels & resorts je pogled na letošnje leto več kot zadovoljiv. Pohvalijo se lahko z rekordnimi obiski in številnimi uspehi, poslovanje pa je spet na takšni ravni kot je bilo pred koronakrizo, so zapisali.

»Glede na to, da smo v letu 2022 prvič po letu 2019 zaradi covida-19 poslovali celo leto, smo zadovoljni s poslovanjem in smo presegli ustvarjene prihodke do sedaj najboljšega leta poslovanja, leta 2019,« je pojasnil Tilen Grah, vodja prodaje v Termah Vivat. 

Tudi v največji slovenski turistični skupini Sava Hotels & Resorts so za Sobotainfo povedali, da je bila zasedenost kapacitet v letošnjem letu odlična. 

»V naši skupini Sava Hotels & Resorts - Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci, Sava Hoteli Bled, San Simon resort Izola, Salinera resort Strunjan in St. Bernardin resort Portorož - smo z zasedenostjo naših kapacitet v letošnjem letu 2022 zadovoljni, zasedenost je primerljiva z zadnjim predkoronskim letom 2019,« so dejali.

Obisk je bil dober vse mesece, najbolj rekordno v počitnicah

Zasedenost je bila sicer dobra skozi celo leto, so pa najbolj izstopali poletni meseci, ko so bili celo rekordni obiski. Odličen obisk so terme beležile tudi tekom prvomajskih in krompirjevih počitnic. 

»Čez celotno leto so bile nastanitvene kapacitete skoraj enakomerno zasedene, največjo zasedenost pa smo beležili od maja pa do decembra,« je še dodal Grah.

»Glede na trenutna povpraševanja v celotni skupini lahko do konca leta ocenimo, da bo zasedenost dobra. Vsekakor smo najbolj zadovoljni z zasedenostjo v glavni poletni sezoni. Zasedenost je prav tako boljša v primerjavi s preteklim letom,« so pojasnili protojni Sava hotels & resorts.

Polna zasedenost med božično-novoletnimi prazniki

Več kot zadovoljiv obisk pa je v pomurskih termah tudi čez božično-novoletne praznike, ponekod beležijo kar 100-odstotno zasedenost. Številni bodo v termah preživeli tudi najdaljšo noč v letu.

»Čez božične praznike so nastanitvene kapacitete skoraj 100-odstotno zasedene, nekaj sob je še na voljo čez silvestrovo,« so za Sobotainfo povedali v Termah Vivat.

»Termini za božič in novo leto se pri nas začnejo intenzivno polniti od konca oktobra naprej, silvestrski termin je skoraj že zapolnjen, seveda pa se najde še kakšna prosta soba tako na Bledu, kot v termah in na Slovenski obali,« so dejali v Skupini Sava Hotels & Resorts.

Največ domačih gostov, veliko pa tudi Avstrijcev, Nemcev in Čehov

Če je v času korone veljalo, da so bili po večini v termah domači gostje, se je v tem letu to ponovno spremenilo. K nam se vrača tudi vse več tujcev, predvsem Avstrijcev, Nemcev, Hrvatov in Čehov.

»Prevladujejo tuji gostje, predvsem gostje iz Avstrije, Nemčije in Češke,« so še dodali v Termah Vivat.

»Prevladujejo domači gostje, med tujimi gosti pa prevladujejo predvsem gostje iz okoliških držav, ki se pripeljejo z avtomobilom, iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Srbije, Italije, Švice in Madžarske. Na Bledu pa gostimo tudi goste iz Velike Britanije,« so pojasnili v Sava Hotels & Resorts.

Kakšni so cilji za naslednje leto?

Pred novim letom je seveda čas, da se zastavijo tudi načrti za naprej. Kakšne cilje imajo torej v verigi term za leto 2023?

»V naslednjem letu bo fokus v naši skupini predvsem na še boljši celoviti izkušnji za gosta, kar pomeni gostoljubnost, navduševanje gostov, nadgrajevanje naše kulinarike z lokalnimi jedmi, nadgrajevanje storitev in produktov ter nadaljnje aktivnosti v smeri trajnosti in digitalizacije,« so zaključili v Termah 3000.

»Vsako leto investiramo v nadgradnjo in razvoj hotelske infrastrukture, hkrati pa se tudi neprestano izobražujemo in vlagamo v znanje naših zaposlenih s tem pa tudi višamo kvaliteto naših storitev,« je povedal Tilen Grah iz Vivata.

Poleg izobraževanj in izpopolnjevanj storitev pa se obetajo tudi nekatere investicije. V Termah Vivat si med drugim obetajo odliko s petimi zvezdicami.

»Ena izmed najpomembnejših investicij v letu 2023 bo nadgradnja hotelske infrastrukture iz štiri v pet zvezdic. Zaradi energetske krize in nezadostnih ter neprimernih ukrepov vlade za blažitev energetske krize bomo dodatno zgradili tudi sončno elektrarno nad hotelskim parkiriščem in bomo na ta način čez dan ob visoki tarifi električne energije, samozadostni,« je še dodal Grah.

Novinarska vprašanja smo sicer poslali tudi v Bioterme Mala Nedelja in Terme Banovci, a se tam za zdaj še niso odzvali.

Starejše novice