Slika je simbolična (foto: Oskar Neuvirt).
Ljubljanainfo
Pet, 30.12.2022 07:00
V torek popoldne je ogenj uničil prostore farmacevtskega podjetja Koželj v bližini Domžal.

V torek, 27. decembra, popoldne je v farmacevtskem podjetju Koželj v Dobu pri Domžalah izbruhnil silovit požar, ki je uničil celotno proizvodnjo in zaloge ter poslovni objekt.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je gorelo na površini okoli 180 kvadratnih metrov, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje objekta.

Kaj se je zgodilo?

Gasilci so ogenj pogasili in preprečili, da bi se razširil na bližnjo stanovanjsko hišo. Iz prostora so iznesli inventar in proizvodni material ter zasilno prekrili poškodovano ostrešje s folijo.

»Razlog za požar še ni jasen, upamo, da kmalu dobimo odgovore. Za požar smo izvedeli, ko nas je poklical sosed, ki je opazil dim. Požar je izbruhnil nenadoma in zelo silovito, saj smo bili še malo pred tem v prostoru, kjer je požar izbruhnil in tam se ni dogajalo še nič sumljivega,« je za Ljubljanainfo dejala Nina Poljšak, ki podjetje vodi skupaj s svojim očetom Zoranom Poljšakom.

»Škoda je ogromna, vendar gre na srečo samo za materialno škodo, vsi v bližini smo ostali nepoškodovani,« še dodaja.

Pomagajmo!

A ogenj je podjetju Koželj uničil večji del podjetja, popolnoma so zgoreli skladiščni prostori in del proizvodnje. Trudijo se, da bi čim hitreje vzpostavili vsaj delno delovanje podjetja, da preprečijo izpad izdelkov v lekarnah in bolnišnicah.

Pri Obrtni zbornici Domžale so ob tem vse dobre ljudi pozvali, da podjetju Koželj v teh težkih trenutkih pomagajo z donacijami na račun, ki ga je zbornica odprla posebej za namen zbiranja pomoči zanje.

Sami pa pravijo, da bodo najbolj veseli podpore prek naročil njihovih izdelkov v njihovi spletni trgovini ali nakupa v lekarnah in specializiranih trgovinah, prosijo le za kanček potrpljenja, če bo pri dostavah prihajalo do zamud.

»Se bomo pa trudili, da bo teh čim manj. Ob tej priliki bi se radi iz srca zahvalili vsem gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Dob, Prostovoljnega gasilskega društva Domžale, Centru za zaščito in reševanje Domžale in vsem prostovoljcem, ki so nam tako hitro priskočili na pomoč in nam še vedno pomagajo. Prav vsakemu posebej hvala iz srca za vso pomoč,« še pravi Poljšak.

Majhno družinsko podjetje z dolgo tradicijo

Koželj je majhno družinsko podjetje z že več kot šestdesetletno tradicijo predelovanja zdravilnih zelišč v kozmetične izdelke.

Obrt predelave zdravilnih zelišč je Zoran Poljšak prevzel od Jožeta Koželja, trenutno pa sta sta v njem poleg njega zaposleni še njegova hči Nina Poljšak in sodelavka, ki skrbi za proizvodnjo in prodajo v njihovi domači trgovinici.

Njihovi najbolj znani izdelki so Ribodermin, Rastin in Paragin, poleg tega pa ponujamo tudi linijo FIZIO za športnike ter fizioterapevte ter linijo negovalne kozmetike in razkužil KREMCA.

V lanskem letu so skupaj s kliniko Juventina na trg postavili kozmetični liniji JUVENTINA Clinic ter JUVENTINA Baby.

Starejše novice