Podelitev nagrad Brit se 11. maja vrača ob 4000 gledalcih v dvorani O2 (foto: Brit Awards press).
Ustvarjeno dne
Pon, 26.4.2021 11:27
Najprestižnejše britanske glasbene nagrade bodo podelili 11. maja.

41. podelitev nagrad se bo odvijala pred 4000-glavo množico v londonski O2 Areni in v neposrednem televizijskem prenosu.

Prireditev bo del testnih prireditev pod imenom Program za raziskavo dogodkov (Event Research Programme), s katerim želi vlada ugotoviti možnost prenosa virusa SARS-Cov2 na množičnih prireditvah.

Med 4000 prisotnimi bo 2500 delavcev s prve bojne linije in 1500 povabljencev iz glasbene industrije. Nihče ne bo nosil maske, socialna razdalja ne bo potrebna, vsi pa bodo morali pred vstopom na prizorišče pokazati negativni covid test in opraviti še enega po dogodku, da ugotovijo, ali je prišlo do kakšnih prenosov okužbe.

Z 21. junijem nameravajo odpreti vso državo

Na uradni strani ne omenjajo ali morajo biti udeleženci tudi cepljeni. Podelitev britsov je samo eden od projektov nujnih za izvedbo popolnega odprtja ekonomije: 30. aprila bodo v diskoteti v Liverpoolu gostili 3000 obiskovalcev, 15. maja se bo na stadionu Wembley zbralo 21.000 gledalcev na tekmi med Chelsea in Leicester City.

Angleška vlada želi uresničiti obljube in z 21. junijem odpreti celotno državo in sprostiti ukrepe. To naj bi jim uspelo z dovoljšnjo precepljenostjo populacije, otoška država je trenutno druga na svetu po odstotku precepljenosti državljanov - prva je Izrael, na tretjem mestu sledi Malta.

Tudi v Srbiji, v kateri so do 24. aprila z najmanj enim odmerkom cepili 27,8 odstotka prebivalstva, so pred dnevi napovedali izvedbo letošnjega festivala Exit v Novem Sadu.

Deset kategorij, pet nastopov in še kakšno presenečenje

In končno o glasbi ...

Na prireditvi, ki jo bo vodil komik Jack Whitehall, bodo nastopili Dua Lipa, Griff, Arlo Parks, Headie One in Rag'n'Bone Man z P!nk, ki bosta izvedla aktualni duet Anywhere Away from Here.

Nagrade se bodo tudi tokrat podelile v desetih kategorijah, nominirance pa si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Starejše novice