20. obletnica Exita bo znova ob kulisi Petrovardijske trdnjave (foto: Exit).
mimi inhof
Sre, 21.4.2021 12:10
Izvedbo letošnje edicije festivala Exit je potrdil župan Novega Sada.

Iz Srbije prihaja novica, ki bo razveselila ljubitelje glasbe, ki v zadnje leto pogrešajo koncerte. Festival Exit bo julija slavil 20. obletnico in to s štiridnevnim druženjem med 8. in 11. julijem letos.

Lokacija ostaja nespremenjena

Eden največjih festivalov v osrednji Evropi se bo odvijal na Petrovaradinjski trdnjavi, kjer napovedujejo precej zvenečih imen iz sveta plesne in rock glasbe.

Župan Novega Sada Miloš Vučević je izjavil, da bo izvedba možna zahvaljujoč velikemu uspehu Srbije pri cepljenju prebivalstva.

»Izvedba Exita bo simbol zmage Srbije nad pandemijo. Gre za festival z velikim pomenom za turizem in promocijo države,« je dejal Vučević, ki je tudi član nacionalnega kriznega štaba v borbi proti pandemiji.

Vstop bo dovoljen vsem, ki so že cepljeni proti covidu-19, in tistim, ki so ga že preboleli. Vsem ostalim bo omogočeno hitro testiranje po ugodnih cenah pred vstopom na prizorišče.

Vstop v Srbijo je trenutno možen z negativnim PCR testom, a menda pričakujejo, da julija to ne bo več potrebno.

Srbija je ob Angliji ena najuspešnejših evropskih držav po številu precepljene populacije in v prihodnjih mesecih načrtujejo povečanje števila cepiv, ki bodo na voljo – tako za državljane kot tujce, ki se zadnje tedne hodijo masovno cepit v Srbijo.

Hkrati še vedno pozivajo na previdnost v prihodnjih mesecih in pozivajo ljudi naj se odločijo za cepivo, ki bo omogočilo hiter povratek v normalnost. Sveže informacije bodo objavljali na uradni strani festivala.

Med napovedanimi zvezdniki za letošnjo edicijo so za zdaj potrjeni David Guetta, DJ Snake, Eric Prydz b2b Fpur Tet, Paul Kalbrenner, Nina Kraviz, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy in drugi.

Sveže informacije in na novo potrjene gostujoče zvezdnike bodo objavljali na uradni strani festivala.

V Beogradu so sicer pred časom napovedali dva velika brezplačna koncerta za že cepljene, s katerim želijo motivirati javnost za imunizacijo.

Starejše novice