Futuristično premično dvorano bi se lahko uporabljalo za čas epidemije in po njej. Foto: Stufish Ent.
mimi inhof
Sre, 10.2.2021 17:00
Mobilni teatri bi omogočali koncerte ob upoštevanju vseh zdravstvenih omejitev.

Podjetje Stufish Entertainment, ki je sodelovalo pri dizajnu koncertnih turnej velikih glasbenih zvezd kot so U2, Madonna, The Rolling Stones, Beyonce, AC/DC, Black Sabbath in drugih, je predstavilo koncept mobilnega prizorišča, ki bi omogočal prireditve v času epidemije.

Pri projektu je sodeloval mojtser produkcije Jake Barry, s katerim so ustanovili Vercital Theatre Group in predstavili The Vertical Theatre (Vertikalni teater) – koncept premičnega in varnega prizorišča.

Teater za do 2400 obiskovalcev

Konstrukcija sprejme med 1200 in 2400 obiskovalcev v ločenih balkončkih, ki vsak sprejme med 4 do 12 ljudi v istem mehurčku. Zračniki na vseh straneh omogočajo naravno prezračevanje, lože in balkoni pa so med sabo ločeni s prosojnim steklom. Oder je na sredi in vsi obiskovalci imajo neposreden pogled na nastopajoče.

Pri VTG pričakujejo, da bo samostoječa konstrukcija v uporabi že v drugi polovici leta. V načrtu imajo več enot, ki bi se selile od mesta do mesta, po koncu epidemuje pa bi jih spremenili v bolj običajne "zložljive dvorane" z nekoliko večjo kapaciteto.

Spodaj si oglejte predstavitveni filmček:

Starejše novice