Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pon, 18.7.2022 14:01
Od jutri naprej bodo cene bencina na Hrvaškem nižje, za dizel pa bo treba odšteti več, je napovedal tamkajšnji gospodarski minister. Kje se vam torej bolj splača tankati?

Hrvaški minister za gospodarstvo Davor Filipović je napovedal, da se bodo jutri cene goriva spremenile, veljale pa bodo prihodnja dva tedna, poroča hrvaški portal 24sata.

Kje napolniti rezervoar?

Od jutri dalje bo za bencin na Hrvaškem treba odšteti 1,73 evra (13,02 kune) na liter, za dizel pa 1,78 evra (13,43 kune) na liter. Cene bodo veljale dva tedna. 

S tem se je bencin pocenil, dizel pa nekoliko podražil. Na Hrvaškem bodo poenotili cene na avtocestah in na črpalkah izven avtocest. 

Za primerjavo: Z jutrišnjim dnem se bodo spremenile tudi cene goriva izven avtocestnega križa v Sloveniji. Od 19. julija do 1. avgusta boste morali za liter bencina odšteti 1,62 evra, za liter dizla pa 1,7 evra. Ceni teh dveh pogonskih goriv na avtocestnem križu še naprej oblikujeta prosto na trgu.

V skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov so izven območja avtocest in hitrih cest pri nas omejene tudi marže trgovcev, in sicer na 0,0591 evra na liter dizla ter na 0,0607 evra za liter 95-oktanskega bencina.  

Starejše novice