Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 28.12.2021 19:58
#nisamprijavila - hešteg, ki ste ga lahko te dni zasledili na družbenem omrežju Twitter. Žrtve nasilja, ki si upajo spregovoriti komaj zdaj.

»Nisem prijavila.« Izjava mnogih žensk po nasilnem dogodku. Ste na družbenem omrežju Twitter že zasledili nov hešteg? 

#nisemprijavila

Ženske z Balkana, tudi Slovenke, na Twitterju objavljajo svoje zgodbe o domačem nasilju.

Odločile so se za molk, nasilja niso prijavile organom pregona, za mnoge bi bila prijava danes že prepozna. 

»Policija je zavrnila prijavo kot pozno in brez sledi nasilja na njenem telesu,« je zapisala uporabnica Twitterja pod uporabniškim imenom Slovenka2bee. 

Prve, ki so začele deliti svoje zgodbe, so bile Srbkinje, natančneje prva, ki je svojo zgodbo delila pod sloganom #nisamprijavila je ženska, ki je pisala o svoji sestri.

Ta je bila psihično in fizično zlorabljena s strani partnerja. Ni ga prijavila policiji, bilo jo je strah. 

Po prekinitvi razmerja je želela podati prijavo na policijo, a so tam prijavo zavrnili. Razlog? Prijava je prepozna, sledi nasilja ni bilo več. 

Izpovedim so se kmalu pridružili moški

Že več kot 16 tisoč je zgodb, tvitov, ki razgaljajo šibke točke naše družbe. Prav kmalu pa so svoje zgodbe začeli deliti še moški, pod sloganom #nisamprijavio. 

»#nisamprijavila, ker sem bila prestrašena. V šoku. Tresla sem se in gledala stran od njega. Bila sem tiho in si raztegovala rokave, da nihče ni videl. Ko sem teden zatem želela povedati, je moja rojstna mati le zavila z očmi. Moj lastni brat me je vprašal, s čim sem izzivala,« je pretresljiva izpoved ene uporabnice. 

»#nisamprijavio, ker ko sem povedal šolski psihologinji o psihičnem nasilju, mi je rekla, naj se ne obnašam kot manekenka na izboru za miss in ne iščem miru na svetu,« je zgodba uporabnika. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice