Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 16.6.2023 20:00
Tekmovanje naj bi trajalo mesec in pol ter vključevalo 20 držav. A že kmalu po začetku so se začeli vrstiti incidenti. Tekmovalci zato predčasno zapuščajo Švedsko in razkrivajo, kaj se je dogajalo.

Na Švedskem se je minuli teden začel boj za naslov najboljšega ljubimca oziroma ljubimke stare celine. A evropsko prvenstvo v seksu se je šele dobro začelo, ko se je že končalo v kaosu. 

Slovenske barve je na Švedsko odšel zastopati ustvarjalec erotičnih vsebin Mister Riddle. 37-letni Mariborčan v industriji za odrasle deluje šele eno leto, njegova identiteta štajerskega je bila ovita v tančico skrivnosti. Znan je namreč po tem, da nikoli ne sname maske.

A kot je napovedal, je ravno na prvenstvu snel masko in prvič pokazal svoj obraz. 

»To je bila največja prevara, ki sem jo v življenju doživel«

Tekmovanje, ki je vključevalo 20 držav, bi naj trajalo mesec dni in pol. V tem času pa naj bi se tekmovalci pomerili v 16 disciplinah, vsak dan v eni kategoriji.

A svet erotične industrije pretresajo incidenti, do katerih je prišlo kmalu po začetku tekmovanja.

»Situacija je ušla izpod nadzora. Kaotično je. Še več kot to: vse skupaj se je spremenilo v pravo grozljivko,« je dogajanje opisala tekmovalka Selva Lapiedra

Kot je na družbenih medijih razkril slovenski član žirije Somnio Rene, so delali zastonj, v celoti niso dobili povrnjenih niti potnih stroškov. »To je bila največja prevara, ki sem jo v življenju doživel,« je povedal.

Organizatorji naj bi se v finančnih težavah znašli zaradi premalo zanimanja in premalo vplačil za oglede. 

Poleg tega naj bi se organizator tekmovanja Dragan Bratić celo fizično spravil nad tekmovalko. Ta je svojo zgodbo razkrila na Instagramu. »Sam sem bil udeležen v fizičnem obračunu, ko je 100 kilogramski organizator fizično napadel 45 kilogramsko tekmovalko,« je ob tem dejal Somnio Rene.

Zaradi vsega skupaj so tekmovalci že spakirali kovčke in se poslovili od tekmovanja.

Prva dva dni niso delovale kamere

Razočarani tekmovalci so nato podali skupno izjavo, v kateri so zapisali, da od tekmovanja odstopajo zaradi vrste nepremostljivih težav, povezanih s tehnično in operativno organizacijo dogodka.

»Kamere prva dva dni tekmovanja niso delovale, kar je onemogočalo pravilno izvedbo in dokumentiranje dogodka. Nenehno smo se srečevali s težavami s preobremenitvijo, zaradi česar smo bili v izzivih prikrajšani,« so zapisali: »Prav tako ni bilo prisotnega varnostnega osebja, ki bi skrbelo za našo varnost in zdravje.«

Dodajajo, da so bili bivalni pogoji v studiu neprimerni za skupino takšne velikosti: »Brez dostopa do svežega zraka in z zelo slabim prezračevanjem so bili prostori nezdravi in neudobni. Odsotnost tople vode v prvih dneh je ovirala osnovno higieno. Spalnice so bile neprimerne, saj niso omogočale počitka zaradi zgodnje zore na Švedskem in pomanjkanja senčil ali rolet.«

Opozorili so tudi na pomanjkanje osnovnih pravnih zagotovil za njihovo sodelovanje: »Ni bilo urejene tipske pogodbe, brez dovoljenj za objavo posnetkov in medsebojno podpisanih pogodb o sodelovanju.«

Zaradi zgoraj naštetega so tekmovalci predčasno zapustili prvenstvo, napovedujejo pa, da bodo v prihodnjih tednih pripravili kratek dokumentarni film, ki bo predstavil vse podrobnosti in pričevanja udeležencev tekmovanja.

Starejše novice