Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 16.6.2023 18:36
V bližini Loga pod Mangartom se je smrtno ponesrečil 35-letni padalec, državljan Združenih držav Amerike.

Policisti  Policijske uprave Nova Gorica so  bili danes, 16.  junija, ob 9.23, obveščeni, da je v občini Bovec, v bližini Loga pod Mangartom strmoglavil in se smrtno ponesrečil tuji padalec.

Na z gozdom poraščenim strmim in težko dostopnemu terenu na približno 660 metrov nadmorske višine so posredovali tudi pripadniki Gorske reševalne službe Bovec, ki so hitro našli ponesrečenega tujega padalca, ta pa ni kazal znakov življenja, poroča Policijska uprava Nova Gorica. 

Reševalci so kasneje preminulega prenesli iz težje dostopnega terena v dolino

Policija je o tragični nesreči obvestila tudi dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, prav tako so o nesreči obvestili preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.
 

Žrtev ni odprla padala

Z ogledom kraja dogodka in z zbiranjem obvestil je bilo v nadaljevanju ugotovljeno, da je v tragični nesreči umrl 35-letni državljan Združenih držav Amerike.

V sklopu skokov s padalom iz letala (z višine 4000 metrov) je uporabljal oziroma bil oblečen v tako imenovano »wingsuit« obleko, ki je namenjena jadranju.

Po poročanju Policijske uprave Nova Gorica je Američan imel za pristajanje pri sebi padalo, vendar ga pa v zaključku skoka iz neznanega razloga ni odprl.

Na kraju je podlegel poškodbam. 

S strani zdravnika Zdravstvenega doma Tolmin je bila odrejena sanitarna obdukcija  na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. 

Policija bo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Še ena nesreča v zraku ...

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so bili danes, 16. junija ob 13.26, obveščeni še o nesreči 33-letnega  jadralnega padalca, državljana Poljske.

Med ponesrečenim pristankom v bližini Šmihela pri Novi Gorici je Poljak utrpel lahke telesne poškodbe.

Poškodovanca so kasneje oskrbeli v šempetrski bolnišnici, so še sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica. 

Starejše novice