Anonimnež (ni preverjeno)
Pet, 6.1.2023 15:15
Iz Velike Britanije prihaja zanimiva zgodba o duhovniku in nuni, ki sta se zaljubila in naposled tudi poročila.

Lisa Tinkler je bila stara komaj 19 let, ko je pred dobrimi 24 leti vstopila v samostansko življenje kot karmeličanka in si privzela ime sestra Mary Elizabeth.

Robert, ki je bil v karmeličanskem redu menih že 13 let, je obiskoval je nunski samostan v Prestonu, kjer je njegove pridige poslšala tudi sestra Mary Elizabeth.

Nekoč je bila Mary Elizabeth pri materi predstojnici, ki jo je prosila, da preveri ali si morda oče Robert želi kaj za večerjo. Ker je mati predstojnica kmalu po tem prejela telefonski klic, sta pri večerji tistega večera ostala sama le oče Robert ter sestra Mary Elizabeth.

Pozneje je splet okoliščin nanesel tako, da je po večerji sestra Elizabeth pospremila očeta Roberta do vhodnih vrat, nato pa v nekem trenutku švignila mimo njega - to naj bi bil trenutek, ko sta »oba nekaj začutila«.

Pomagala jima je vera v Boga

Teden dni kasneje je oče Robert sestri Mary Elizabeth poslal sporočilo, v katerem jo je vprašal, ali je pripravljena zapustiti samostan in se poročiti z njim, kar je privedlo do tega, da je na koncu samostan tudi zares zapustila.

Robert in Elizabeta sta se počasi začela srečevati, čeprav pravita, da jima je bilo novo življenje sprva zelo težko. Oba pravita, da jima je prav vera v Boga pomagala pri soočanju s tem občutljivim obdobjem v njunem življenju.

Danes Lisa skrbi za kapelo v bolnišnici, Robert pa je prejel pismo iz Vatikana, v katerem je pisalo, da ni več član karmeličanskega reda. Za tem je vstopil v anglikansko cerkev.

Starejše novice