Vir: Twitter profil Hrvoje Jurić
Ljubljanainfo
Tor, 7.3.2023 19:19
Na poti se drži pravila, da ne gre nikamor, kamor ne moreta tudi njegova psa.

Hrvat Hrvoje Jurić je biciklist, fotograf in potopisec, ki se je z električnim kolesom in s svojima dvema štirinožnima prijateljema Eno in Maxom odpravil na 2300 kilometrov dolgo pot od Osla do Nordkappa

Vse se je začelo leta 2011

Prvič se je s kolesom na pot odpravil leta 2011, ko je prevozil 1200 kilometrov dolgo pot od njegovega rojstnega kraja Vrbice do Pulja.

Leta 2019 se je odpravil na pot okoli sveta, ki jo je začel v Zagrebu in se po 133 dneh tja tudi vrnil.

Po vrnitvi s potovanja okoli sveta je prodal hišo in zdaj skupaj s svojima štirinožnima prijateljema živi v avtomobilu, spi pa v šotoru.

Na Norveškem tretjič, prvič sta z njim tudi njegova psa

Na potovanje po Norveški se je odpravil tretjič, prvič pa ga spremljata tudi njegova psa, ki se po norveških cestah vozita v prikolici. Poleg tega imajo s tabo tudi hrano, oblačila in fotografsko opremo, tako da Hrvoje s sabo vozi več kot sto kilogramov bremena.

Cilj potovanja je testirati električno kolo v ekstremnih pogojih, poleg tega pa želi Jurić izdati tudi knjigo in posneti dokumentarni film.

Potovanje se je začelo z nezgodo

Jurić svoje dogodivščine deli tudi s sledilci na družbenih medijih. Delil je tudi zgodbo o nezgodi, ki se mu je zgodila na začetku potovanja.

Iz Zagreba do Osla so se on in njegova psa odpravili z avtomobilom in si poiskali prenočišče v hotelu. Ko je kolo in ostale stvari, ki so jih potrebovali, pospravil v sobo in začel pripravljati hrano, je ugotovil, da je v avtomobilu pozabil skodelico.

Zato je šel ven, vendar je ključe od avta pustil v jakni, ki je ostala v sobi. Vrata so se za njim zaprla, poleg jakne in ključev od avtomobila, so v njej ostali še ključi od sobe pa tudi Ena in Max.

Po polurnem čakanju zunaj na mrazu je lastnik hotela prišel in mu povedal, da so ključi, ki so zaklenjeni v sobi, rezervni, saj je enega s sabo odnesla turistka iz Berlina. Tako jim ni preostalo drugega, kot da s kartico vlomijo v vrata.

Na poti se, kot je zapisal na enem od družbenih omrežij, drži pravila, da ne gre nikamor, kamor ne moreta tudi njegova psa.

Na Norveškem v večino kavarn in trgovin psov ne pustijo, zato velikokrat pridejo na toplo šele zvečer.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice