Fotografija je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 21.7.2022 16:00
Priljubljeno jadransko letovišče uveljavlja prepoved alkohola na nekaterih plažah in celo kazni za prekrškarje.

Po Jesolu so italijanske oblasti ukrepale tudi v Lignanu. Zaradi številnih nemirov zdaj prepoved alkohola na javnih mestih in omejitev dostopa velja tudi za znano plažo Terrazza a Mare.

V Jesolu, kjer so se prejšnji teden po vse pogostejših nasilnih zločinih odločili prepovedati alkohol na javnih prostorih in dostope do nekaterih plaž, je bil minuli konec tedna po poročanju lokalnih medijev veliko mirnejši.

Očitno je to prepričalo tudi predstavnike lokalne skupnosti v obmorskem letovišču Lignano, kjer so se odločili za podoben korak. Sodu je izbil dno množični pretep prejšnjo nedeljo v parku ob plaži v Lignano Pineta.

Kaj se je zgodilo? 

Najhuje poškodovana žrtev v množičnem pretepu, 20-letni Albanec, okreva v bolnišnici zaradi poškodbe glave, povzročili pa naj bi mu jo z zlomljenim vratom steklenice. 

Po poročanju medijev so bili v množični pretep vpleteni maroški mladeniči, ki naj bi pripadali tolpi

Predstavniki lokalne skupnosti in varnostne sile v Lignanu so sicer že dolgo opazovali mlajše tolpe, ki so prihajale na morje iz okolice, da bi se zabavali ob koncih tedna.

Najmanj 200 evrov kazni

Da bi ponovno vzpostavili nadzor nad situacijo, od zadnjega konca tedna v občinskem območju Lignana veljajo strožja pravila, in sicer omejitev dostopa do priljubljene plaže in pa prepoved alkohola na javnih mestih, ki velja od petka do nedelje, od 21. ure do 6. ure zjutraj naslednji dan. 

Kršitelji bodo kaznovani z globo od 200 evrov naprej. V lokalih omejitve za pitje ali strežbo alkohola ni.

Prtljažnik poln alkohola

Izdana je bila tudi prepoved bivakiranja za celotno območje občine. 

Županja Lignana Laura Giorgi je dodala, da je cilj preprečiti tudi, da bi zabave željni mladi prihajali v Lignano ali druga italijanska obmorska letovišča s prtljažniki, polnimi alkohola, da bi se napili in nato povzročali težave.

Starejše novice