Tudi italijanski Mäneskin prihajajo v Avstrijo (vir: Instagram).
mimi inhof
Sob, 3.7.2021 09:41
Stadion Wiener Neustadt bo na enodnevnem festivalu gostil precej zvenečih imen.

Po dveh odpovedanih koncertnih sezonah so organizatorji največjega festivala Nova Rock, ki so ga že dvakrat prestavili, napovedali verjetno prvo in zadnjo edicijo nadomestnega festivala, ki so ga poimenovali Nova Rock Encore.

Na stadionu Wiener Neustadt v bližini Dunaja, bodo 11. septembra nastopili lokalni zvezdniki Seiler und Speer in dunajski Parov Stelar, za obiskovalce iz Slovenije pa so vsekakor bolj atraktivni napovedani nastopi evrovizijskih zmagovalcev Mäneskin, angleške metalcore zasedbe Bullet for My Valentine, ukrajinske atrakcije Jinjer, švedskih metalcev Clawfinger, ki so v devedesetih napolnili ljubljansko Halo Tivoli in še kdo.

Na koncertu brez omejitev, a s pogojem PCT

V prodajo so organizatorji pustili 25.000 vstopnic, a na prizorišče lahko vstopite le ob pogoju PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Tako boste morali pokazati potrdilo, da izpolnjujete enega od treh zahtevanih pogojev, priznavali pa bodo samo mednarodno priznane rezultate negativnega hitrega testa. Koliko ur prej morate test opraviti trenutno ni znano.

Avstrijska vlada je z julijem močno omejila ukrepe glede javnih prireditev in pričakuje se, da tudi na festivalu Nova Rock Encore ne bo prisotnim potrebno nositi zaščitnih mask.

Rajanje od poldneva do poznih ur

Celodnevni festival z enim odrom se začne že ob 11.30 dopoldne in se bo odvijal cel dan, Parov Stelar so napovedani kot »poznonočni nastop« (late night act) in bodo na oder stopili po 23.00.

Manjši stadion v Wiener Neustadtu doslej ni bil redna postojanka za večje koncerte, a 10. julija naslednje leto tja prihajajo britanski Iron Maiden, ki so od lanskega marca prav tako že dvakrat prestavili evropsko turnejo.

Osrednji festival Nova Rock se v bližnjem Nickelsdorfu po dveh letih pavze vrača med 9. in 12. junijem 2022.

Med nastopajočimi so že potrjeni Foo Fighters, Muse, Korn, Volbeat, The Offspring, Five Finger Death Punch, Bring Me the Horizon, Bad Religion, Jinjer, Rise Against, Nothing But Thieves, Mando Diao, Airbourne in mnogi drugi.

Starejše novice