Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 9.9.2022 12:35
Slovenka, ki študira na Škotskem, je novico, da je umrla britanska kraljica, izvedela v istem prostoru kot kraljičina vnukinja.

Slovenka študira na univerzi v škotskem mestu St Andrews, v istem študentskem domu pa biva tudi kraljičina vnukinja. 

V zadnjem videu, ki ga je objavila na Tiktoku, je opisala svojo izkušnjo, povezano z novico o smrti kraljice Elizabete II. 

»Seveda mednarodni študentje na to gledamo dosti drugače, ker to ni bila 'naša' kraljica. Ampak ko si v državi, obkrožen z ljudmi, katerih kraljica je ravnokar umrla ... Ves dan smo vedeli, da se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo, a verjetno nihče ni pričakoval, da se bo vse tako hitro zgodilo.«

»Nastala je smrtna tišina«

Nadaljevala je: »Bivam v istem domu kot kraljičina vnukinja. Ona je bila z nami v jedilnici in ona je z nami izvedela, s celim svetom naenkrat je izvedela. Zato je bilo vse skupaj še toliko bolj grozno. Prav naježila se mi je koža. Nastala je smrna tišina.«

Povedala je, da so novico slišali po radiu iz kuhinje, sledila ji je britanska himna. V skupni sobi jih je 40 stalo okoli enega majhnega računalnika in čakalo na govore. 

»Bilo je kot prizor iz serije Krona. Od univerze čakamo, da nam povedo, kako in kaj. Pomojem še Britanci sami ne vedo, kaj pričakovati,« je povedala. 

»To je res izkušnja, ki je nikoli ne bom pozabila. Slaba energija je v celem domu, kot da si na nekem pogrebu, ljudje ne vedo, ali bi kaj rekli ali ne,« je sklenila. 

Starejše novice