Slika je simbolična.
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sre, 17.5.2023 10:34
Več beograjskih šol prejelo obvestila o podtaknjenih bombah.

Več kot sto osnovnih in srednjih šol v srbski prestolnici Beograd je davi prejelo elektronska sporočila z grožnjami o domnevno podtaknjenih bombah.

Po nedavnem množičnem smrtonosnem strelskem napadu v beograjski osnovni šoli je to znova vzbudilo zaskrbljenost javnosti.

Policija pregleduje šole, pouk so prekinili, poročajo lokalni mediji.

Z ministrstva za izobraževanje so sporočili, da je opozorila o domnevno podtaknjenih bombah prejelo 78 osnovnih in 37 srednjih šol.

Učence in učitelje so evakuirali, policija pa pregleduje šole.

Z ministrstva so še sporočili, da so zaradi varnosti učencev in učiteljev pouk v prvi izmeni prekinili, dokler policija ne bo končala preverjanja resničnosti sporočil. V nekaterih šolah so preverjanje že končali, tako da v njih pouk nadaljujejo.

Šole bodo učence in njihove starše obvestile, kdaj bodo lahko nadaljevali pouk.

V nekaterih šolah so se že odločili za pouk na daljavo.

V Srbiji in drugih balkanskih državah so v zadnjem letu večkrat poročali o lažnih bombnih opozorilih, do današnjih v Beogradu pa prihaja v času, ko so v Srbiji po dveh smrtonosnih napadih v začetku meseca razmere še posebej napete.

V napadu 3. maja je 13-letni učenec na svoji osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu ubil devet učencev in varnostnika. Dan kasneje pa je 21-letnik v treh vaseh blizu Mladenovca ubil osem ljudi, večinoma mladih.

Po strelskih napadih poteka v Srbiji akcija predaje nezakonito pridobljenega orožja, v okviru katere so od 8. maja prebivalci izročili že okoli 20.000 kosov orožja in milijon kosov streliva.

Akcija, v okviru katere imetnike nezakonitega orožja ne bodo kaznovali, bo trajala do 8. junija.

Potem bodo sledile hišne preiskave ob strogih denarnih in zapornih kaznih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice