Ljubljanainfo
Pet, 12.8.2022 12:49
Ameriška turista sta na Mikonosu za dve pivi in dva martinija ter prigrizek plačala kar 500 evrov.

Po poročanju britanskega časopisa The Sun je ameriška odvetnica Theodora McCormick z možem odšla na počitnice na grški otok Mikonos.

Ustavila sta se v baru DK Oyster in si naročila dve pivi, dva koktejla in nekaj morskih sadežev. 

Ko sta dobila račun, pa sta bila osupla - za štiri pijače in prigrizek sta odštela neverjetnih 500 evrov.

Zloglasni bar DK Oyster sicer slovi po neverjetno visokih cenah. Po poročanju Protothema in Greek City Times je bil bar pred kratkim obtožen goljufanja s turisti, vendar obtožbe ostro zanikajo in zagovarjajo svoje visoke cene.

Sprva sta mislila, da gre za napako

50-letna Teodora je za The Sun Online povedala, da sta bila z možem prejšnji mesec v obalnem letovišču Platis Gialos. Ko sta želela naročiti taksi nazaj do hotela, pa sta se ustavila na pijači v baru DK Oyster.

V baru sta prosila za meni za koktejle, vendar jima ga tamkajšnji natakar ni prinesel, temveč je le začel naštevati možnosti izbire. Tako sta naročila dva martinija in dve pivi, ki sta bili natočeni v ogromnih steklenih škornjih. Nakar ju je natakar po Teodorinih besedah spodbujal, da naročita tudi nekaj morskih sadežev, zato sta naročila še ducat ostrig.

Presenetil pa ju je račun za okoli 500 evrov, za katerega sta sprva mislila, da gre za napako.

»To je bil Mikonos, vedeli smo, da bo smešno,« je povedala in dodala: »250 evrov, mislili smo, da bo takšna cena.«

Nad previsokim zneskom sta se neuspešno pritožila

Kot je še povedala, sta se z možem poskusila pritožiti nad previsokim računom, vendar ju je takoj obkrožila skupina velikih, okornih natakarjev. Ker se je to zgodilo le dan pred njunim načrtovanim poletom domov, se je par umaknil in plačal visok znesek.

»Možu sem rekla: 'Smo v tuji državi. To je smešno, a očitno gre za nekakšno prevaro. Plačala bova in se pozneje poskusila dogovoriti z izdajateljem kreditnih kartic,'« je za The Sun Online povedala Teodora.

Da sta bila zares prevarana, sta ugotovila šele po vrnitvi v hotel, kjer sta pogledala na stotine negativnih ocen bara na TripAdvisorju. Njuno izkušnjo je sodeč po podatkih TripAdvisorja ponovilo tudi na stotine drugih strank, pri čemer je DK Oyster tam ocenjen z 2,5 zvezdice na podlagi 1532 ocen od objave.

Lastnik bara kritike obtožil, da iščejo brezplačen obrok

DK Oyster je bil pred kratkim kaznovan tudi s 25.000 funti po reviziji regionalne turistične agencije Cyclades, poročata Protothema in Greek City Times.

Ta teden pa je lastnik razvpitega bara Dimitrios Kalamaras dal neposreden odgovor svojim kritikom in zanikal trditve strank, da ne poznajo cen, preden stopijo noter.

Dimitrios je še dejal, da »nobena odrasla oseba 'pri zdravi pameti' ne bi naročila pijače, ne da bi prej videla, koliko stane,« poroča The Sun.

Številne svoje ocenjevalce na TripAdvisorju je obtožil laganja in dejal, da je po ducatih podobnih lažnih trditvah na vhod v restavracijo namestil tri table, na katerih so prikazane njegove cene. Strankam pa je naročil, naj se o ceni pogovorijo z natakarjem, preden naročijo.

Visoke cene bara, ki so višje od povprečja, pa je utemeljil s konceptom, ki je popolnoma drugačen od drugih restavracij. Kritike je prav tako obtožil, da so vplivneži, ki iščejo brezplačen obrok in dodal, da sami ne bodo podlegli vplivnežem, saj to ni njihov stil oglaševanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice