Foto: Rainforest Alliance
Ljubljanainfo
Pet, 29.9.2023 13:48
Izdelke s tem logotipom lahko opazite tudi na policah slovenskih trgovin. A kaj pomeni?

Precej vode je preteklo, odkar so se Billa Gatesa odkrižali v dolgometražni različici kultnega South Parka – takrat zaradi operacijskega sistema Windows –, a ustanovitelj Microsofta ostaja na tapeti. 

Ko zlo dobi ime in obraz

Od Američana imajo prenekatero korist teoretiki zarot, saj jim, če mu jih naprtijo, daje nekaj oprijemljivega – pregovorni strici iz ozadja tako dobijo obraz in ime.
 

Bogataš se te dni predaja filantropiji, tiho pa ni ostal niti med pandemijo novega koronavirusa. Očitno so nasprotniki cepiva požgali vse mostove, saj se Gatesa te dni povezuje z logotipom organizacije Rainforest Alliance, ki jo predstavlja žabica.

Ta pomeni, da so bila živila pridelana na trajnosten, naravi prijazen in obenem družbeno odgovoren način, pojasnjuje Zveza potrošnikov Slovenije.

Grafična podoba variira, a med barvami ni vsebinske razlike. Čeprav omenjena organizacija nima povezav z Gatesovo fundacijo, se številni zaklinjajo, da žabica ponazarja ravno njegovo vmešavanje.

V kakšnem smislu? Ti izdelki naj bi bili škodljivi zdravju in naj bi prenašali okužbe, ki jih nekateri povezujejo s covidom-19. 

Teorija zarote je precejšnjo zaslombo našla ravno na Balkanu, podpornike pa ima tudi v Sloveniji, je razvidno z družbenih omrežjih.

Starejše novice