Ljubljanainfo
Pet, 29.9.2023 07:00
Z ustavljanjem ovirajo promet. Mestni redarji so na preži.

Dalmatinova ulica so sooča z relativno specifično težavo. Obilica prometa nikakor ni posebnost, vendar pa razmere otežujejo turistični avtobusi, ki se na njej dnevno ustavljajo.

S tem ovirajo ne le voznike avtomobilov, temveč tudi avtobuse Ljubljanskega potniškega prometa, kolesarje na tamkajšnji kolesarski stezi ter gibanje po pločniku.

Skratka, ti avtobusi na Dalmatinovi ulici, v neposredni bližini hotela, »odlagajo« turiste, ki se nato podajo po Ljubljani, in jih nato tam spet »poberejo«.

Zakaj si za postanke izbirajo ravno del Dalmatinove, ki od Miklošičeve ceste vodi do Kolodvorske ulice? Najverjetneje zaradi relativne bližine središču prestolnice.

Na kraj smo se večkrat podali tudi sami, da bi se o dogajanju prepričali na lastne oči. In smo se: na Dalmatinovi ulici se ustavljajo turistični avtobusi, skupaj z njimi pa tudi vsi udeleženci v prometu, ki jim vozijo za petami.

Mesto redarstvo je z dogajanjem seznanjeno.

»Na predmetni lokaciji izvajamo periodične nadzore mirujočega prometa, skladno s katerimi beležimo številne ukrepe. Z občasnimi nadzori bomo nadaljevali tudi v bodoče.«

Komentarji (1)

Bojana (ni preverjeno)

To je uradna lokacija za ustavljanje turističnih avtobusov. MOL dovoljuje le tukaj. Prej so se ustavljali na Streliški. Lahko pa bi se na Kongresnem trgu, ampak ni dovoljeno.

Starejše novice