Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pet, 7.7.2023 11:49
V Srbiji je 14-letnik s puško ubil svojega 12-letnega brata.

Srbska policija je v četrtek zaradi suma uboja 12-letnega fanta iz vasi pri Mladenovcu pridržala njegovega 14-letnega brata in 56-letno babico, poročajo srbski mediji. Najstnik naj bi brata ustrelil z babičino lovsko puško, zato bodo proti njej vložili kazensko ovadbo.

Policisti so 56-letno babico pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega posedovanja orožja in povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili s srbskega notranjega ministrstva. Zanjo so odredili 48 ur pripora, nato pa jo bodo privedli pred beograjsko državno tožilstvo.

Tragedija se je po poročanju srbskega portala Telegraf.rs zgodila v vasi pri Mladenovcu, ko je 14-letni fant streljal v 12-letnega brata z lovsko puško in ga ubil. Puška naj ne bi bila registrirana in primerno zavarovana.

V bližini Mladenovca se je pred dvema mesecema zgodil tudi množični umor, ko je 20-letnik 4. maja v treh vaseh v okolici ubil devet ljudi, večinoma mladih. Dan prej je 13-letni učenec na svoji osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu ubil deset ljudi, med njimi devet učencev in varnostnika.

Po omenjenih streljanjih v Beogradu tedensko potekajo množični protesti proti nasilju, ki so se medtem razširili tudi v druga mesta po Srbiji.

Starejše novice