Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 29.5.2023 16:37
Starši učencev Srednje poklicne in tehnične šole Murska Sobota zaskrbljeni, dijakinja z grožnjami nad sošolce. Posredovala je policija.

Domačo in svetovno javnost še vedno pretresa strelski napad učenca na eni izmed osnovnih šol v Srbiji, v kateri je življenje izgubilo več ljudi.

Predstavniki ministrstva za vzgojo in izobraževanje so se v luči tragičnih dogodkov v Srbiji s policisti dogovorili, da bo v okolici slovenski šol začasno povečana navzočnost policije, kar pa očitno ni dovolj.

Grožnje z orožjem na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota?

V uredništvo Sobotainfo smo prejeli informacije, da naj bi dijakinja Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota že dlje časa grozila sošolcem z besedami, da jih bo ubila.

Dijakinja naj bi učencem celo pošiljala fotografije nožev, v sredo, 24. maja 2023, pa naj bi nož prinesla tudi v šolo, skritega naj bi ga imela na mizi, na njem pa jakno. Ko naj bi ji profesorica povedala, da mora jakno umakniti z mize, naj bi dijakinja jakno jezno vrgla na drugo mizo, ob tem pa naj bi z mize padel tudi nož.

Zaradi omenjenega dogodka naj bi po informacijah uredništva v šolo poklicali policijo, dijakinja pa naj bi v pogovorih s policijo in centrom za socialno delo priznala, da želi ubiti svoje sošolce.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Sobotainfo so dijakinji omenjene šole za 14 dni prepovedali vstop v šolo, dovoljeno naj bi ji bilo pisati samo teste. Policistom naj bi priznala, da je v sredo nameravala izvesti 'masaker'.

Zaskrbljeni starši drugih otrok, ki naj bi se sošolke bali, so se na šolo obrnili z več pritožbami.

V Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota zadeve ne želijo komentirati

Za pojasnila smo najprej obrnili na Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota, kjer teh informacij niso želeli komentirati, potrdili pa so, da je bila na šoli res prisotna policija.

»Policija je prišla v šolo, ampak pridejo v šolo večkrat. Tega ne želimo komentirati,« je za Sobotainfo dejal ravnatelj Ludvik Sukič.

Po naših neuradnih informacijah pa naj bi imeli jutri, 30. maja 2023, na šoli organizirano predavanje o medvrstniškem nasilju.

Za odziv na omenjeni dogodek smo se obrnili tudi na Gimnazijo Murska Sobota, ki deluje v isti stavbi. »Uradno o tem nismo bili obveščeni, tudi zaznali nismo nič,« je za Sobotainfo dejal ravnatelj Roman Činč.

Elektronsko sporočilo z elementi grožnje tudi v Osnovni šoli Bogojina

V uredništvo Sobotainfo pa smo tudi prejeli informacije, da naj bi se z grožnjami soočali tudi v Osnovni šoli Bogojina.

Boštjan Majerič, ravnatelj Osnovne šole Bogojina, je za Sobotainfo dejal, da so podobno kot nekatere druge šole v Pomurju »prejeli elektronsko sporočilo, ki je vsebovalo elemente grožnje«.

O elektronskem sporočilu so nemudoma obvestili policijo, ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, ministrstvo za notranje zadeve, inšpektorat za šolstvo, center za socialno delo in občino Moravske Toplice.

Obveščeni so bili tudi starši, aktivirana policija

Izvedeno je bilo tudi informiranje s strani policije: »Z vsemi smo se tudi posvetovali in izvedli nekaj ukrepov. Obveščeni so bili tudi starši preko sveta staršev. Izvedeno je bilo tudi informiranje s strani policije.«

»Resnično si želim in upam, da se bo družba vrnila k pozitivnim vrednotam,« je dodal ravnatelj.

Po neuradnih informacijah je bila šola minuli teden zaklenjena za zunanje obiskovalce, zaposleni pa so se udeležili delavnic, kako ukrepati v primeru nasilja.

V uredništvu naj bi v kratkem prejeli tudi pojasnila Policijske uprave Murska Sobota.

Za odziv na primera smo se obrnili tudi na Center za socialno delo Murska Sobota in na varuha dijakovih pravic.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice