Foto: Bobo. Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 20.2.2024 16:20
Policija v tej zvezi vodi predkazenski postopek zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja obremenjevanje in uničevanje okolja .

Policisti Policijske uprave Koper so bili v nedeljo obveščeni o izlitju večje količine gnojevke na območju Studenca pri Postojni.    

Policisti in kriminalisti SKP PU Koper so z ogledom kraja ugotovili, da je iz večjega betonskega zbiralnika, v okolje iztekla večja količina gnojevke. Včeraj je bil na kraju opravljen ogled, na širšem območju razlitja pa odvzeti vzorci vode in zemljine, ki bodo v nadaljevanju predmet forenzičnih preiskav.  

Policija v tej zvezi vodi predkazenski postopek zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja obremenjevanje in uničevanje okolja po 332. členu KZ-1 in povzročitev splošne nevarnosti pri gradbeni dejavnosti po 315. členu KZ-1.    

Policija v tej zvezi sodeluje tudi z različnimi inšpekcijskimi službami in regijskim štabom civilne zaščite, ki izvaja nujne ukrepe za preprečevanje nadaljnega onesnaženja okolja in voda.  

O ugotovitvah kriminalistične preiskave bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Kopru. 

Starejše novice