Vir: parktivolirozniksisenskihrib.si
Ljubljanainfo
Tor, 20.2.2024 14:00
Dodatne ukrepe, kot so odstranitev suhih in odmirajočih vej na vsaj še petih drugih drevesih ob poti, bodo izvedli spomladi.

Sečišče bo na območju Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, kjer so se na podlagi odločbe Zavoda za gozdove Slovenije izvajala dela od decembra 2022 do marca 2023.

Strokovne službe (Zavod za gozdove Slovenije, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, JP Voka Snaga in podjetje Tisa) so namreč ocenile, da je treba zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev z območja odstraniti 21 oslabljenih, nevarnih, bolnih in suhih dreves.

Večinoma gre za posek dreves, nekaj pa jih bodo obrezali. Dela se bodo izvajala predvidoma od 21. februarja do začetka marca, odvisno od vremenskih razmer. Dodatne ukrepe, kot so odstranitev suhih in odmirajočih vej na vsaj še petih drugih drevesih ob Podrožniški poti, bodo izvedli spomladi.

Območje so pregledali tudi strokovnjaki iz Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije, ki pa aktivnih gnezd niso našli.

Obiskovalcem gozda svetuje, naj se v času sečnje in spravila zaradi lastne varnosti izogibajo delovnemu območju, upoštevajo opozorila in navodila izvajalcev del ter Zavoda za gozdove Slovenije. Če se bodo kljub temu odpravili na to območje, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču. Lastniki psov naj imajo pse na vrvici.

Starejše novice