Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sre, 8.6.2022 11:10
Znana ptujska frizerka je bila uspešna v dokazovanju, da denar ni bil pridobljen z nezakonitimi posli z mamili.

Ptujska frizerka Vlasta Mrčinko, ki je bila že pred časom uspešna z dokazovanjem, da je njeno premoženje, za katero je specializirano državno tožilstvo trdilo, da je pridobljeno z nezakonitimi posli z mamili, legalno, je zdaj, sicer še nepravnomočno, uspela tudi v kazenskem postopku glede očitkov o davčnih utajah, piše današnje Delo.

Ljubljansko okrožno sodišče je pred časom pravnomočno zavrnilo tožbo po zakonu o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, saj so ga prepričala pojasnila Mrčinkove o poreklu premoženja, ocenjenega na več kot 200.000 evrov, za katero tožilstvo trdi, da izvira iz nelegalnih poslov njenega partnerja in nekdanjega policista Aleksandra Vrbnjaka.

Slednji je bil sicer pravnomočno obsojen, ker se je predstavljal s ponarejenimi dokumenti in zaradi poslov z drogami, a je sodba medtem že izbrisana iz kazenske evidence, Vrbnjak pa po pisanju časnika velja za neobsojenega.

Hišo in parcelo naj bi financirala s privarčevanim denarjem

Tožilstvo je tožbo zoper frizerko sicer vložilo po končani finančni preiskavi, ki je pokazala, da so bili njeni dohodki prenizki za odmero dohodnine in je prejemala otroški dodatek, pa je kljub temu kupila zemljišči, bila lastnica, uporabnica oziroma najemnica več avtomobilov višjega cenovnega razreda. 

Mrčinkova je sodišče prepričala, da je nakup parcele in gradnjo hiše z bazenom v okolici Ptuja financirala s privarčevano gotovino, ki izvira še iz časa pred obdobjem, zajetim s finančno preiskavo, dodaja Delo.

Poleg uspešnega razpleta pravdnega postopka se je za zdaj v korist Mrčinkove končal tudi kazenski postopek.

Zoper njo je bila namreč uvedena sodna preiskava, po dopolnjeni preiskavi pa je specializirano državno tožilstvo vložilo obtožnico, a je senat mariborskega okrožnega sodišča ugodil ugovoru zoper obtožnico, ki ji je očitala tri kazniva dejanja davčne utaje. 

Tožilstvo je napovedalo, da se bo zoper sklep sodišča pritožilo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice