FOTO: Policijska uprava Koper
Ljubljanainfo
Pon, 20.5.2024 11:19
V času požara je bilo v stanovanjskih hišah, ki jih je zajel ogenj, več stanovalcev.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Koper so pretekli vikend uspešno zaključili policijsko preiskavo hujšega kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

9. maja so bili ob 4.07 obveščeni o požaru v Kopru. Požar je izbruhnil v nočnih urah, gasilcem pa je uspelo s hitro intervencijo preprečiti njegovo nadaljnjo širitev in ga pogasiti.

Poškodovane tri stanovanjske hiše 

Policisti in kriminalisti so pričeli s policijsko preiskavo požara na Vodopivčevi ulici v Kopru, v katerem je bilo uničenih več motornih vozil, huje pa so bile ob tem poškodovane tudi tri stanovanjske hiše, pred katerimi so bila motorna vozila parkirana.

V času požara je bilo v stanovanjskih hišah, ki jih je zajel ogenj, več stanovalcev, ki so zaradi požara zbežali iz svojih domov, da bi si rešili življenja. Skupna materialna škoda je ocenjena nad 200 tisoč evrov.

Osumljenec v priporu

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 38-letni storilec, doma z območja Kopra, katerega sumijo tudi več kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari na območju Kopra, ki so še v fazi preiskave.

Kriminalisti so osumljenega izsledili in pridržali ter v fazi preiskave pri njem opravili med drugim tudi hišno preiskavo, pri kateri so bili najdeni iz zaseženi dokazni predmeti. V nadaljevanju je bil osumljeni priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti je zagrožena kazen do 5 let zapora.

Starejše novice