Ljubljanainfo
Pet, 23.4.2021 09:15
Znani rezultati maratona nadzora hitrosti. Izdali skoraj 500 plačilnih nalogov, nekaj kršitev še posebej izstopajočih.

Policisti so včeraj, 21. aprila, po vsej Sloveniji že sedmo leto zapored izvedli maraton nadzora hitrosti. Kot so napovedali, so nadzor nad prehitrimi vozniki okrepili na skoraj 600 vnaprej napovedanih lokacijah, v aktivnosti pa so vključili več kot 200 policistov. S tem so se priključili večini evropskih policij, ki so včeraj prav tako poostreno nadzirale hitrost.

Največ prekoračitev hitrosti je v naseljih

Aktivnosti, ki jih izvajajo v tem tednu, ko poteka akcija Hitrost, so sicer namenjene predvsem preventivnemu delovanju, kljub vsemu pa so policisti ugotovili naslednje število prekoračitev hitrosti:

  • na avtocestah in hitrih cestah smo obravnavali 150 kršitev,
  • na cestah izven naselij 36 kršitev,
  • na cestah v naseljih 625 kršitev.

V zvezi z navedenimi kršitvami bodo policisti podali dva obdolžilna predloga na pristojni sodišči, izdali so 496 plačilnih nalogov, 45 voznikov je moralo globo poravnati na kraju, 268 voznikov pa so policisti le opozorili zaradi manjših prekoračitev hitrosti.

Nekateri konkretno stopili na plin

Pri večini ugotovljenih kršitev je šlo za prekoračitve hitrosti v naselju do 20 kilometrov na uro in na avtocestah do 30 kilometrov na uro, kljub vsemu pa so izstopali nekateri posamezniki:

  • na območju Pomurja so policisti na avtocesti, kjer je omejitev hitrosti omejena na 110 kilometrov na uro, obravnavali voznika, ki je vozil 205 kilometrov na uro,
  • na Goriškem so ustavili voznika motornega kolesa, ki je v naselju (kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro) vozil s hitrostjo 92 kilometrov na uro,
  • na območju Policijske uprave Celje pa so obravnavali voznika, ki je v naselju Laško vozil s hitrostjo 90 kilometrov na uro, in drugega voznika, ki je na nevarnem odseku ceste izven naselja Šentjur vozil s hitrostjo 122 kilometrov na uro.

Starejše novice