Vir: Policijska uprava Maribor
Ljubljanainfo
Pon, 5.6.2023 10:30
V hišni preiskavi so mariborski policisti pri 48-letniku v prirejenem kletnem prostoru našli in zasegli 543 sadik konoplje.

Policisti Policijske postaje Maribor II so v sredo, 31. maja, odvzeli prostost 48-letnemu moškemu, državljanu Srbije, zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. 

Pri osumljenem so namreč mariborski policisti opravili hišno preiskavo in v posebej prirejenem kletnem prostoru našli in zasegli 543 sadik konoplje, več pripomočkov za vzgojo teh rastlin.

Prav tako pa so policisti v danem primeru ugotovili še neupravičen odjem električne energije, zaradi česar bo podana tudi kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja tatvine. 

Po opravljeni hišni preiskavi in zbranih obvestilih je bil osumljeni zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Starejše novice