Ljubljanainfo
Pon, 9.8.2021 07:46
V večernih urah sta v naselju Ptujska gora trčili osebno vozilo in motorno kolo. 25-letni motorist iz okolice Žetal je na kraju nesreče umrl.

V nedeljo, 8. avgusta ob 20.40, se je med Majšperkom in Lovrencem na Dravskem polju zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je 20-letni voznik osebnega avtomobila iz Rogaške Slatine, ki je vozil iz smeri Majšperka proti Lovrencu na Dravskem polju, v naselju Ptujska gora v križišču med zavijanjem na levo zaprl pot 25-letnemu vozniku motornega kolesa, doma iz okolice Žetal. 

Voznik motornega kolesa je kljub zaviranju in umikanju v levo trčil v desno bočno stran osebnega avtomobila. Po trčenju je izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. 

Med padcem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. 25-letna sopotnica na njegovem motornem kolesu se je v nesreči lažje telesno poškodovala.

Posredovali so Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ptujska gora in Ptuj, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in na osebnem vozilu odklopili akumulator. Oživljali so poškodovano osebo in drugi nudili prvo pomoč ter jo predali reševalcem Nujne medicinske pomoči Ptuj, poroča Uprava za zaščito in reševanje. 

Starejše novice