Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 12.5.2022 11:39
Zjutraj je v kemični tovarni Melamin odjeknila eksplozija. Stavbo je zajel požar. Poškodovanih je več kot 20 oseb.

V požaru, ki je izbruhnil po jutranji eksploziji v kemični tovarni Melamin v Kočevju, je bilo poškodovanih več kot 20 oseb, med njimi so tudi huje poškodovani. Pet jih je utrpelo hude opekline. Požar je pogašen, več oseb pa še vedno pogrešajo. 

Poveljnik Gasilske zveze Kočevje Leon Behin je povedal, da je njihova prva enota, ki je bila na kraju dogodka izjemno hitro, v le nekaj minutah, ugotovila, da se požar širi: »Izvedena je bila aktivacija vseh prostovoljskih gasilnih društev iz območij Osilnica, Kostelj in Kočevje. Vsa društva so prišla, trenutno nas je na samem požarišču 150.«

Vzrok za samo eksplozijo je bila cisterna. Zadeva je sedaj pod nadzorom in požar se ne širi več. »Gori samo še v elektro sobi, do katere trenutno ne moremo priti. Gre za transformatorsko in elektro postajo, ne predstavlja pa nevarnosti za okolico,« je dejal Leon Behin.

Požar je pogašen

Požar je pogašen, ni se razširil iz cisterne. Dikretkor družbe Melamin Srečko Štefančič je za javnost podal izjavo:

»Nikoli si nisem mislil, da bo prišlo do tega dogodka, ampak je prišlo. Zakaj je do eksplozije prišlo, še raziskujemo. Predvsem je pomembno, da so takoj po eksploziji sistemi odreagirali po pričakovanjih. Vse gasilske in zdravstvene službe so v najkrajšem možnem času prišle na lice mesta in požar omejile.«

Od zaposlenih ni pogrešan nihče, vendar dodatne informacije o ljudeh še pridobivajo, saj je po besedah okrajnega župana nekaj ljudi pogrešanih.

Vplivi eksplozije so bili omejeni predvsem na lokacijo tovarne, kar pomeni stran od naselij. »Morda je popokalo nekaj oken, vendar bo cena škode na vrsti kasneje. Trenutno je najbolj pomembno, da smo požar omejili in da žarišč ni,« je pojasnil direktor.

Ustrezne službe so z droni posnele situacijo v podjetju in ugotovile, da temperatura nikjer ne narašča. Nevarnosti za novo eksplozijo ni. Nevarnih snovi v zraku ni, so zgolj saje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice