Foto: Bobo
zalastritof
Pon, 26.7.2021 10:29
Poletna nedelja je prinesla kar nekaj pohodniških nevšečnosti.

Reševalci in gasilci so imeli pretekli konec tedna kar nekaj dela. V gorah in hribih je se je izgubilo ali obnemoglo kar nekaj pohodnikov.

Plezalec kljub poškodbi skupaj s soplezalko počasi sam sestopal

Nekaj pred 14. uro se je v zahodni steni Mangarta pri padcu poškodoval plezalec. V reševanje so vključili tudi helikopter, ki pa zaradi močnega vetra ni mogel pristati. 

Plezalec je kljub poškodbi skupaj s soplezalko počasi sam sestopal, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Reševalci bovške gorske reševalne službe so ga izpod stene z nosili prenesli do vozila tolminskih reševalcev, ki so ga oskrbeli. 

Odtrgana skala hudo poškodovala turistko

Malo pred poldnevom se je v soteski Vintgar v občini Bled odtrgala skala in hudo poškodovala turistko.

Radovljiški gorski reševalci so jo oskrbeli na kraju dogodka, nato pa je bila s helikopterjem prepeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Številni planinci so se zaplezali ali izgubili

Na strmem pobočju Vratnika se je včeraj zaplezala skupina trinajstih planincev s Češke. Gorski reševalci iz Kranjske Gore so jih ustrezno opremili in spremili v dolino.

Na območju gozda Martuljka sta se izgubila tujca. Aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske in planinca prepeljali v dolino.

V neprehoden teren so zašli planinci na poti na Jerebikovec. Nazaj na prehoden teren so jih gorski reševalci spravili z vrvno tehniko. 

Na  območju Košutnikovega turna je planinka zašla s poti in se poškodovala po zdrsu na suhi travi, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Pod domom Valentina Staniča je na planinca padel kamen in ga poškodoval. Na območju Stola in na Češki koči je planinki obšla slabost. Ravno tako v Tamarju, kjer so reševalci pomagali planincu, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Težave tudi na Šmarni gori

Nedelja težav ni prinesla samo v visokogorju, ampak tudi v okolici Ljubljane. 

Na Šmarni gori, med Ljubljančani izjemno priljubljeni pohodniški točki, je ena oseba obnemogla. Oskrbeli so jo gorski reševalci in gasilci, nato pa je bila prepeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana, še poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Starejše novice